Internationellt julbord

Julen blev riktigt trevlig! Alla närvarande satt i samma situation: vi hade inte möjlighet att åka hem till familjen på grund av ekonomi, jobb eller visa-status och ingen ville sitta ensam. Det var väldigt avslappnat och inga höga prestationskrav.

Grekisk vinmarinerad skinka med potatis och plommonsås. Svensk rotfruktslåda med mannagryn (mycket enkel att tillaga och väldigt billig, passar bra till vardags också). Sydkoreansk marinerad biff med grönsaker. Sydkoreanska riskakor med fiskkakor, nudlar och ägg. På bild saknas grekisk (?) rödbetssallad.
Svenskt efterrättsbord: apelsin- och pepparkakscheesecake, glögg och lussebullar. Både ostkakan och lussebullarna blev väldigt uppskattade. På bild saknas kinesiska (?) cookies. Jag har märkt att folk blir väldigt imponerade här när man bakar eget, det verkar vara praxis att köpa istället för att baka. Passade på att lära ut två nyttiga svenska ord: lussekatt och glögg.
Jag hoppas att ni hade en lugn och behaglig jul!

Kommentarer

AnnCharlott sa…
Hade också en skön och avslappnad jul med svenskt, och några inslag av finskt, julbord. Inte den minsta lilla snöflinga i sikte, men däremot besök av stormen Dagmar.
Hanna sa…
Det ser gott ut! Så trevligt när alla gör något från sitt hemland.