Julljus och antropologi i Oxford

I fredags åkte jag med en vän till Oxford för att lyssna på en antropologiföreläsning med Harvardprofessorn Michael Herzfeld: Negotiating space, buying time: The performance of housing politics in a Bankok community under siege. En väldigt intressant föreläsning! Och har man tagit sig hela vägen till Oxford (på billiga biljetter) så vore det ju synd att inte utnyttja möjligheten att vandra runt i den fina universitetsstaden. Det var över tio år sedan jag var här sist dessutom.

The Radcliffe Camera.
The Bridge of Sighs.
The Sheldonian Theatre.
The Ashmolean Mummy Boy. Baserat på en röngten av en liten mumiepojke har konstnären Angela Palmer återskapat röngtenbilden i bläck på 111 glasskivor. The Ashmolean Museum of Art and Archaeology.
Oxford University Museum of Natural History.
Pitt Rivers Museum, en enorm antropologisk samling av föremål grupperat utifrån olika material och användingsområden. På tok för många föremål och intryck för att smälta på en knapp timme.
Det visade sig att Oxford tände sin julbelysning på fredagskvällen och dagen till ära fanns det en julmarknad i staden och butikerna var öppna extra länge. För att inte tala om alla människor som var ute!
Kreativ ljusparad med många fantastiska kreationer skapade av skolbarn som stolt gick med i det långa tåget.

Kommentarer

cat sa…
Åh Oxford är ett ställe jag verkligen skulle vilja besöka!