Gästhandduksdilemma

Antingen hänger det en handduk i storlek mindre, ibland med ett broderat "gäster", på en särskild krok märkt för gäster, eller så gör det inte. På toaletten alltså, när man är på besök hos någon och behöver använda faciliteterna. Det är i det senare fallet jag kan tycka det blir lite jobbigt. Är det okej att använda värdarnas personliga handdukar? Eller är det tänkt att jag ska ta toapapper och torka händerna på? Eller rent utav torka de nytvättade händerna på byxorna?

Kommentarer

cat sa…
I sådana fall brukar jag ta ett litet hörn av någons handduk. Tänker då rakt inte behöva torka mig på byxorna!
karro sa…
Gör precis som Cat, då lånar jag en liten del av den ordinarie. Om den är fräsch så att säga och inte luktar surt.... då tar jag papper eller torkar mig på byxorna
cat sa…
Ja precis, bara om den är fräsch.
Matilda sa…
Cat och Karro >> Precis vad jag gör! Men jag känner mig lite obekväm med att göra det det. Jag antar att det är för att handdukar är så förknippade med personlig hygien.
Hanna sa…
Irriterande är det och jag förstår inte hur de tänker. Det känns inte så fräscht att använda andras duschhanddukar. Inte för någon.
Matilda sa…
Hanna >> Om man sällan har gäster så kanske det känns fånigt att ha en gästhandduk framme alltid? Jag vill ju absolut inte peka ut folk utan gästhanddukar som hemska människor! Kanske är det bara något man glömmer bort att hänga ut?
Birgitta sa…
Hahaha - ännu en härlig fundering från din sida.

Gästhandduk kan vara bra - men hur länge har den hängt där egentligen. Hur många spolningar med icke-nedfällt-toalock har den genomlevt?

Den "lilla del" som ovanstående kommentatorer använt sig av - vem vet var den har "varit"...?OK är det en hand-handduk borde man ju kunna känna lugnet.
Jag har själv funderat på att sätta upp torky i badrummet - något jag själv skulle uppskatta då jag är gäst...
Alternativt ett gäng pappershanddukar (finns ju att köpa på färgaffärer o dyl...) på en hylla som gästen kan hitta med hjälp av "Gäster" och kanske en "pil"...
Birgitta sa…
Borde kanske nämna hur jag själv gör när jag är toa-gäst...? Jag brukar fladdra mig torr...
Matilda sa…
Birgitta >> Tack för dina funderingar!
Jag tycker nog att jag själv är duktig på att byta gästhandduk, men det är en intressant observation du gör med hur många spolningar de genomlevt.
Pappershanddukar känns som ett resursslöseri, men en torky låter helt fantastiskt även om jag misstänker att det inte är optimalt i flerfamiljshus där isoleringen är dålig
Birgitta sa…
Jag menar Torky - rullen som sitter inne under en "plasthuv; och som man river av mot en tandad kant...