Dödens sommar?

Är det bara jag eller har det svept en mordvåg över sommar-Sverige? Nästan varje dag rapporteras det om suspekta försvinnanden, makabra likfynd och mord som känns hämtade ur en deckare. Eller är det bara så att pressen gjort följetonger av händelserna över så många dagar att jag upplever det som att det grasserar mord i riket? De flesta mysterierna tycks i alla fall klaras upp snabbare än av komisarierna Barnaby i Midsomer Murders.

För den som vill skriva en egen deckare går det alltså att få massor av inspiration av verkligheten. Men jag vet inte vad som är värst: riktiga mord eller fantiseringen av mord.

Kommentarer

cat sa…
Jo det är väl lite väl mycket verkliga mord just i sommar tycker jag. Väldigt många relationsmord tycks det. Hemskt!
Matilda sa…
Cat >> Verkligen hemskt!
Jag tar vanligtvis inte del av nyheter, men jag måste nog hålla med dig om det här. Av en slump råkade jag surfa in på GP's hemsida tidigare i sommar och råkade på ett försvinnande i en stad jag tidigare bott i och jag råkade även känna till en del personer i utredningen. Jag har sedan dess varit rätt mycket inne på nyhetssidor och även Flashback för att ta del av det hemska som hänt.

Bara för att det hände så har jag också sett att det faktiskt är rätt många konstiga händelser som skett i sommar. Hemskt, hemskt.
Matilda sa…
Linda >> Usch vad hemskt att känna folk som blivit involverade :s
Läste härom dagen att även polisen konstaterat att det var många mord med skjutvapen i år.