Elle belle bi, vilket boende ska det bli?

Helgens kval består av att lösa följande boendeknut:

  1. Höja ett bud på en fin men dyr bostadsrätt nära jobb, mataffärer och gym. Få lugn och ro och kunna fokusera på jobb men leva med en tajtare budget (vilket jag förvisso är van vid).
  2. Tacka ja till ett eget förstahandskontrakt på en hyresrätt och slippa flytta runt i andrahandsboenden men samtidigt flytta "ner" något i boendestandard och hamna något längre bort från jobb och de jag umgås mest med (vilket i sig inte är ett stort problem under cykelsäsong men kommer bli lite krångligare under buss-vintern). I och för sig är jag inte 100% säker på att den blir min om jag säger ja, men det tycks inte ha varit andra och tittat på lägenheten. Tackar jag nej kommer jag antagligen förlora chansen att få en bostad via detta bolag inom den närmsta framtiden.
  3. Bo kvar i det fina andrahandsboendet supernära jobb som jag precis flyttat in i. Avvakta tills studenternas bostadspanik lagt sig men samtidigt - i värsta fall - känna fortsatt bostadsoro i ytterligare elva månader.
Det känns som ett väldigt stort i-landsproblem. Särskilt när väldigt många på denna jord går utan boende. Samtidigt har den här bostadsstressen upptagit alldeles för mycket tid och ork som med fördel hade kunnat läggas på avhandlingen. Alternativ 1 känns väldigt lockande just nu bara för att få den där inre ron, under förutsättning att det inte blir en ännu större finanskris och det uppstår ett prisras på alla bostadsrätter. I min värld känns det helt orimligt att priser och tillväxt bara kan fortsätta öka och öka.

Sa jag förresten att jag i princip behöver ha bestämt mig till på måndag?

Kommentarer

Tankekatten sa…
Jag är av åsikten att det är bra att börja äga sitt boende så tidigt som möjligt. Men det är naturligtvis beroende på hur länge man vill äga och hur mycket pengar det handlar om. Det är ju inte bra att köpa om priset känns för uppblåst.
cat sa…
Jag skulle nog ha valt alternativ 1 om jag hade kunnat.
Matilda sa…
Tankekatten >> Jo det är ju inte direkt fyndläge i den här staden (om man inte är säljare vill säga).

Cat >> Jo det känns som det bästa alternativet för min psykiska hälsas skull. Får se hur det blir...
Jag är nyfiken. Vad blev det?

Jag hade valt hyresrätt, alltså alternativ nummer 2. Av den enkla anledningen att jag inte tror på att köpa saker utan att ha pengarna kontant.
Matilda sa…
Linda >> Det blev nummer ett och jag känner mig riktigt lättad. Det kommer bli lite tufft de första månaderna, halvåret, men det kommer vara värt det.
Jag föredrar också hyresrätter, men den här gången blev det inte så.