Föreningar med koll på vatten och avlopp

Man kan lära sig mycket på jobbet! Inte alltid nödvändigtvis genom böcker och artiklar utan vid lunchbordet. Sveriges föreningsutbud för samarbete är större än vad jag trodde. Bostadsrättsföreningar hade jag koll på, frysfacksföreningar likaså. Vägföreningar har jag också hört talas om, men att det ute på landsbygden även fanns vattenföreningar och något som skulle kunna kallas för bredbandsföreningar var något nytt! Tydligen är jag alldeles för indoktrinerade i att tillhöra "föreningen" storstaden och tar allt sådant för självklart, det finns stora företag som sköter detta och priset är inbakat i min hyra utan att jag tänker på detta. Men i små samhällen behöver man gå samman och se till att vägar, vattenledningar och bredband skötes. Försynt undrade vi stadsbor om det även fanns avloppsförening på orten i fråga. Det var tydligen septisk tank som gällde men att de nya bostäderna som höll på byggas kanske skulle kunna komma att starta en sådan förening.

I övrigt fick jag ingående veta varför det behövs mobiltelefoner som klarar av att ligga under vatten en halvtimme och ha en smartphoneskärm som klarar våta fingrar. Själv badar jag inte med min telefon och skulle heller inte vilja svara i telefonen i badrummet men jag förstår nu att alla inte är som mig.

Jag känner mig upplyst. Om än något förundrad över dessa fenomen jag aldrig tidigare påträffat. Är det någon som känner till några fler föreningar med specialområden?

Kommentarer

Tankekatten sa…
Fast det hade nog räddat många telefoner från fördärv om de kunde tåla lite mer vatten.
Matilda sa…
Tankekatten >> Säkerligen!
AnnCharlott sa…
Min familj har fritidshus på Rådmansö och där tillhör vi tre olika föreningar. Det är en förening för vatten & avlopp, tomtföreningen och en vägförening. Den bostadsrättsförening jag tillhör i sin tur en förening - för ett gemensamt garage tillsammans med övriga bostadsrättsföreningar i området.
Matilda sa…
AnnCharlott >> Garageförening! Underbart! :D
Men vad sysslar tomt-föreningen med? Är det sådan mark som inte är enskild egendom som ska hållas i ordning?
Hanna sa…
Doktorandförening?
Matilda sa…
Hanna >> Touché!