London calling

Egentligen känner jag att jag är färdig med London, det är ett avslutat kapitel. Men samtidigt är det något med denna stad som drar mig dit gång på gång, kanske särskilt eftersom flera vänner bor kvar. Den här gången var jag dock alldeles för trött för att orka göra särskilt mycket. Det blev lite teater och fika med vänner.
Ljuvlig kvällsutsikt från 23:e våningen utöver en stad som under dagen kokade i nära 30-graders värme.
Nudie Jeans Repair Shop! Kan ingen öppna en jeans-lagar-affär i närheten av mig? Jag blir stamkund på direkten!
Picknick på Primrose Hill med fantastisk vy över staden.
Mobilladdar-hotell på hotellet.
Efter succéserien Mr Selfridge så är varuhuset inte sen att haka på hyllningen av grundaren himself. Här: Harry Gordon Selfridge i godis.
The Wallace Collection, strax norr om Oxford street. På utsidan ser det inte så särskilt ut men på insidan gömmer sig samlingar av välkänd konst (bland annat Renoir) och rustningar. Fri entré och fina rum att vandra genom. Dessutom finns det ett café (som såg lite dyrt ut) på den inglasade innergården. Väl värt ett besök!

Kommentarer

cat sa…
Hoppas att du har det mysigt trots trötthet.
Matilda sa…
Cat >> Det var några veckor sedan :) Har bara inte kommit loss att lägga upp bilderna
Hanna sa…
Genialiskt med jeansreparationer!

Jag har inte varit i London sedan jag flyttade därifrån. Har inte direkt någon längtan heller, vilket är konstigt. Men någon gång kanske jag skulle kunna stanna till, på väg någon annanstans eller så.
Matilda sa…
Hanna >> Nu vill jag faktiskt minnas några kommentarer på den här bloggen där en viss Hanna fick London-längtan ;)
Unknown sa…
Angående jeanslagningen så brukar en kunna gå till en skräddare. Eller jag har gjort det i Köpenhamn i alla fall.
Matilda sa…
Ylva >> Jo, det är ju i och för sig ett bra tips. Jag har bara dålig koll på skräddare i den här staden. Lämnade in en jacka på ett ställe för någon månad sedan men blev inte helt nöjd. Men det bör ju absolut undersökas, för det borde ju finnas fler...