Studenternas intåg

De är tillbaka.

Studenterna.

Vi har alla vetat att det under sommaren råder undantagstillstånd, att det är något som fattas. Lyxen att ha alla rastutrymmen åt oss själva. Tystnaden i korridorerna. Men så blir vi ändå förvånade i slutet av augusti när det plötsligt är fler människor på campus. Fler yngre människor. I overaller, i tematiska klädkoder, som skriker, som spelar musik. Ännu har de inte intagit korridorerna, ännu har inte lektionerna börjat. Just nu håller de sig till de allmänna ytorna och utomhus för sina diverse insparksaktiviteter. Men nästa vecka drar det igång.

Det är dessa stunder jag känner mig mer som en anställd än som en student, när jag är glad att jag har ett kontor att dra mig undan till. Fast jag kan också sakna den där spänningen att påbörja en ny kurs och se vart den tar mig. Samtidigt vet jag att om två veckor kommer allt kännas som normalt igen, sommarstiltjen är bortglömd och det är kul med en levande arbetsplats. Lite nervöst känns det också, jag ska nämligen börja undervisa lite grann nu i höst. Huga!

Kommentarer

Hurra för att du ska börja undervisa :) Men så himla nervöst med.
Hanna sa…
Kul att du ska få undervisa!

Jag tycker att hela stan blir en annan när studenterna kommer tillbaka. Grejen är att jag föredrar stan på sommaren. Jag gillar det där lugnet, tystnaden. Nå, vintern brukar också göra stan ganska lugn. Kyla tycks ha den inverkan på folk.
Matilda sa…
Linda >> Det ska säkert gå bra (försöker jag intala mig själv). Kommer hålla en del grejer ihop med andra doktorander vilket är skönt eftersom de har erfarenhet.

Hanna >> Kyla skulle alltså således kunna missbrukas. Folkuppror på gång - beställ en snöstorm och minus trettio grader så håller sig folk lugna och inomhus. Studentstäder på sommaren är så härliga! Var i Oxford nyligen och det var också en helt annan stad på sommaren.