Bokbytarskåp och potatis i lösvikt

Långsamma klimatförhandlingar och att osten är en klimatbov är några av veckans dystra nyheter på miljöfronten (åtminstone om man tycker om ost). Vad vore då mer passande att lyfta fram två mer positiva nyheter som jag överraskats av i veckan:

1. Upptäckte att det står ett bokbytarskåp utanför tvättstugan! Det är visst bara att ta och läsa och ställa dit någon annan bok man inte längre vill ha. Det fanns både skönlitteratur och facklitteratur, svenska och engelska böcker, nya och gamla böcker. Jag kommer säkerligen att hitta flera guldkorn där och förhoppningsvis kan jag glädja andra med mina utlästa böcker (nu rensade jag visserligen ut 100+ i somras men det blir säkert fler utrensningar).
2. När jag skulle köpa potatis i lösvikt idag så var det enda alternativet KRAV-märkt och lokalproducerat. Jag behövde inte få dåligt samvete att jag inte köpte en stor färdigförpackad 2kg-påse med ekologisk potatis. Jag köper det storpack ytterst sällan eftersom jag äter så lite potatis men samtidigt hör jag gång på gång att potatis är en av de mest besprutade varorna. Men nu behövde jag inte fundera över det i affären eftersom jag kunde köpa exakt så mycket som jag behövde av den icke-besprutade potatisen. Win-win!

Vad har du blivit positivt överraskad av i miljöväg denna vecka?

Kommentarer

cat sa…
Vilka bra potatisval du hade! Mysigt med ett bokbytarsystem.

Själv är jag periodare när det gäller ost. Kommer inte sluta med det när jag känner att jag vill ha det.
Men vad bra av affären att det var det enda alternativet. Smart.

Och smart med bokbytarhyllan.

Jag har nog inte så många miljövänliga och positiva överraskningar mer än mina briljanta idéer om att sy egna kläder :)
Matilda sa…
Cat >> Periodare i detta fall måste ju anses vara bättre än heltids-ostätare? ;)

Linda >> Sy egna kläder låter verkligen biljant! Heja dig!