In och ut, ut och in

Apropå ytterligare en märklig diskussion vi hade på lunchen (förutom långköraren "hur hamnar vi i fängelset?" som är inne på vecka tre nu): varför blir folk så provocerade av folk som har kläder ut och in?

En gång i tiden måste någon ha bestämt sig för att sömmarna inte får synas utåt, de ska endast synas på avigsidan som sitter närmast kroppen. Därefter har det blivit norm. Enda undantaget är om tydligen om det är sytt med sömmarna utåt med flit, alternativt att plaggen är designade att vara vändbara. Jag kan i och för sig instämma i att det ser snyggare ut med sömmarna på insidan, men varför är det så känsligt ifall någon har råkat vända kläderna ut och in?

Och kanske det största mysteriet av alla - varför finns det inte fler vändbara plagg? Två plagg i ett är ju den mest geniala idén för att undvika att man tröttnar på det!

Kommentarer

Unknown sa…
Och alla gånger jag sölar skulle det vara guld att bara kunna vända tröjan utochin och vips se presentabel och osölig ut igen.
Unknown sa…
Och precis när jag skickat kommentaren snubblar jag över den här tuffa, vändbara hoodien: http://ifunny.mobi/i/09w0kO861
Bra fråga. Jag har nog inga kläder med sömmarna utåt, men jag håller verkligen med Ylva om att det skulle vara perfekt eftersom att jag ocskå dräller och sölar en del.

Jag funderade på lite samma tema när jag var på en second handaffär förra månaden och hittade en superfin stickad tröja. Som hade avigsidan ut. På insidan var den slätstickad och det såg så fel ut. Men den var som sagt superfin och jag slog till. Men varför är det fel?
Matilda sa…
Ylva >> Det hade verkligen varit fenomenalt med ännu fler häftiga hoodies :) Jag vet att Lollopard hade vändbara (ekologiska) klänningar förr.

Linda >> Ja du, rät(t) ska vara rät(t) heter det ju ;)
bohemiska mamman sa…
Jag har en vändbar kavaj, jeansblå på utsidan och blå med blommor på insidan. Eller tvärtom.
Mycket praktisk, även om jag inte är den blommiga typen. Inköpt för x-antal år sedan på Gudruns. Och mycket använd!
Speciellt ytterkläder borde vara lätta att göra dubbelsydda! En reflexsida för kvällsbruk och en mörkare för dagen (för oss som har ljust lite av den mörka årstiden).