IN/UT oktober

+ 3 lagerhyllor (från f.d. bostadsrättsägarna)
+ 1 duschdraperi (oanvänt, från de förra ägarna)
+ 3 handdukar (oanvända, från de f.d. ägarna)
+ 1 gardinstång (kvarlämnas av de f.d. ägarna)
+ 1 "nyckelhatt"
+ 1 hänglås
+ 1 CD med To Kill A King samt 1 tjockt reklamgummiband/armband som kom med försändelsen
+ 1 kokbok (begagnad gåva)
+ 2 ljusstakar (begagnade gåvor)
+ 2 klänningar (1 begagnad 70-talsklänning i gåva)
+ 1 kavaj
+ 1 kjol
+ 2 par strumpor/benvärmare
+ 1 tröja
+ 1 pepparkaksform

- 1 hallampa (såld bostadsrätt)
- 1 besticklåda (såld bostadsrätt)
- 2 hänglås (såld bostadsrätt)
- 1 plastglas/tandborstmugg (sopor)
- 1 magnetisk veckoplanerare (sopor)
- 1 glas (sönder i flytten)
- 1 par strumpor (sönder beyond lagning, sopor)

Summa:+15
Alltså, var tog min disciplin vägen? Förvisso köptes en bostadsrätt och en annan såldes så några saker hamnade på insidan. Att jag sedan väldigt oplanerat åkte iväg till Canada igen gjorde att jag fann mig shoppa kläder. Investerade i en "suit" bestående av kavaj, kjol och klänning och som jag avser kunna använda i flera år framåt. Även om jag är nöjd med det jag införskaffade så hade jag kunnat klara mig utan.

Nu är det bara två månader kvar på det här projektet, jag känner att två år räcker för det här experimentet. I alla fall på så sätt att fortsätta att lista det här på bloggen. Jag känner att jag fått upp ögonen för min slentriankonsumtion samt börjat reducera mina egen mängd ägodelar. Jag har fortfarande på tok för mycket grejer och nu när allt är på samma ställe för första gången på evigheter har jag möjlighet att få överblick över eventuella dubbletter och reflektera över hur många av samma sak man behöver.

Något jag insåg idag när jag tittade på siffrorna för de här två åren så finns det inte en enda månad utan att det tillkommit åtminstone någon enstaka pryl till mitt hem. Varför kan man fråga sig. Behövde jag verkligen alla de här föremålen och klädesplaggen? Dock vet jag också att andelen som är begagnat har ökat under samma period. Jag tycker det har blivit roligare att gå på loppisar än i vanliga affärer. Och då jag aldrig haft för avseende att bli minimalist utan snarare begränsa min egen konsumtion av nyproducerat så ser jag inte några större problem med sporadiska loppisfynd som har en nyttofunktion.

Målet är nu att rensa ut ytterligare 6 saker och att inte inhandla mer än 13 prylar resten av året för att inte få ett sämre resultat än ifjol. Det borde kunna gå, men samtidigt behöver jag ersätta några av de möbler jaggjorde mig av med en del i somras.

Kommentarer

Ah, jag måste ha missat att det var Canada som släktingen bodde i. Vad roligt ändå. Jag skulle vilja åka dit någon gång.

Disciplinen finns nog där är jag säker på. Att slentriankonsumera har jag också slutat. Det är faktiskt mest väldigt väl genomtänkta saker som köps här.

Du har ju inte haft det lätt med ditt boende heller, att ha saker utspridda lite här och lite där. Nu har du ju världens chans att reda ut och rensa i röran. Så skönt när det är klart va?

Att handla begagnat är ju också en vinst bara det tycker jag. Fast ibland får jag hejda mig när jag tänker på att handla för att bara för att det är begagnat så är det ju inte ok att konsumera för mycket för det. Det kan jag lätt glömma.
Matilda sa…
Cat >> Tack!

Linda >> Nja, jag har väl inte direkt basunerat ut vart jag hållit hus...
Ja det är så himla skönt att ha landat på en plats :)
Det är knepigt det där. Man kan ju köpa jättemycket på loppis som man sen inte använder och som sedan bara tar plats och följer med flytt efter flytt... Som du säger så är det inte särskilt smart konsumtion