Läslista oktober

Att vara tjänstledig innebar inte endast att assistera min äldre släkting, handla mat och laga mat. Det fanns även utrymme att se ofantligt många avsnitt av Criminal Minds och läsa skönlitteratur. Jag snittade två romaner i veckan! Det är praktiskt med en e-boksläsare på det sättet att man kan bära med sig väldigt många böcker i packningen och att många äldre klassiker kan laddas ner gratis.
  • Born Weird - Andrew Kaufman.Om syskonen Weirds välsignelser/förbannelser och deras försök att bryta dem samtidigt som de hittar tillbaka till varandra. En underhållande bok!
  • Around the World in 80 Days - Jules Verne. På teatern i mellanstadiet satte vi upp den här som pjäs men jag hade aldrig läst den. Phileas Fogg antar ett vad om att han kan ta sig runt jorden på åttio dagar och sätter av med sin betjänt Passepartout och får detektiven Fix i hälarna. Utspelar sig på den tiden man fortfarande var tvungen att åka båt och tåg (alternativt köpa en elefant) för att ta sig fram.
  • Blandfärs - Kalle Lind och Kringlan Svensson. Malmökomikerna har förlagt sin något galna "deckare" i just Malmö. ICA:s blandfärs säljer som smör, men vad är det egentligen i den? Plötsligt bedriver en ICA-handlare och en slakteriföreståndare en egen mordutredare samtidigt som polisen äter upp bevisen på den lokala syltan. Underhållande läsning i högt tempo.
  • Min pappa är snäll och min mamma är utlänning - Emmy Abrahamson. Lite mer av en ungdomsroman men väldigt underhållande. Tonåriga Alicja försöker bolla vänner och kärlek samtidigt som hennes polska mamma utsätter henne för polska släktingar och hantverkare.
  • Bitterfittan - Maria Sveland. Det här känns som en bok som det talats om i flera år och jag förstår verkligen. Den är så rak, så brutalt ärlig om hur det är att bli familj. Den här romanen fick mig att allt mindre att vilja gifta mig och skaffa barn (vilket jag inte riktigt ville innan jag läste boken heller). En ganska bitter skildring av familjelivet och jämställdhet i parförhållanden.. Övervinner kärlek allt? Nja, inte ojämställdhet i alla fall!
  • The Jungle Book - Rudyard Kipling.Ytterligare en klassiker som vi satte upp på teatern. Boken är uppbyggd på kortare berättelser som inte alltid hör ihop. Det är en hel del som inte finns med i det som jag vant mig vid att kalla Djungelboken. Tror bestämt att det är dags att se den tecknade filmen snart för att se vad som faktiskt "stämmer" med originalet, det måste ha varit över tjugo år sedan jag såg den sist.

Kommentarer

filmälskande mamman sa…
Oh vad kul! Vi kan se Djungelboken när du kommer ner! Den står oöppnad i min hylla! Både i engelsk och svensk version.

Weirdboken lät intressant!