Minus och minus blir plusgrader?

Jag har hört att om man är riktigt varm på sommaren så ska man inte dricka kalla drycker för att svalka sig utan varma. Jag antar att kroppen då reagerar på den varma drycken och inser att den egna kroppstemperaturen är lägre och då känner sig svalare.

Frågan jag har nu är om det även gäller på omvända förhållandet? Om jag fryser, ska jag då dricka iskalla drycker och äta glass? Kommer jag att känna mig varmare då? Jag tänkte att det vore bra och veta nu när vintern smyger sig på och tekonsumtionen skjuter i höjden.

Kommentarer

Det där har jag också hört fast att man inte ska duscha kallt utan varmt för då känner sig kroppen svalare efteråt.

Att det skulle fungera att dricka kallt tvivlar jag på för jag tycker att man blir genomkall när man dricker nåt kallt. Fast vad jag däremot brukar göra är att ta en promenad ute och sen när jag kommer inte så är det genast mycket skönare inne.
Jag har för mig att det inte är så bra att drick för kallt när det är kallt ute. På lopp när det är kallt får man alltid ljummet vatten eller varm saft! ;-)
Matilda sa…
Linda och Sara >> haha, ja det säger ju nästan sig själv egentligen :) Vad bra då satsar jag på att tömma te-skåpet i vinter