Sunt förnuft?

Den här affischen är en av många i en kampanj från Öresundståg. Det finns en annan som är mer anmärkningsvärd men som jag dessvärre inte lyckades fånga på bild. Alla plancher har budskapet: åk tåg - det är billigare än bilen, det är bra för miljön och pengarna du sparar kan du använda till en extra semesterresa. Nu hade det här inte varit så anmärkningsvärt ifall med det sistnämnda åsyftats en resa till exempelvis Göteborg, Malmö eller Köpenhamn dit Öresundståg kör. Så är dock inte fallet. Förslagen är London, Las Vegas och Rio de Janerio dit de flesta flyger. Det här ligger ungefär i samma logik-klass som ett uttalande nyligen från en MUF-förening om att vegetarisk mat är jättebra för kliamatet men det är ännu viktigare att alltid kunna välja att äta kött.

Kommentarer

Unknown sa…
Jag trodde de ville att en skulle ta tåget till vardags, så att en fick råd att flyga till alla de där andra ställena ibland.

Mitt problem med reklamen är att det är så dyrt med Öresundståg (Gbg-Khn i alla fall) att det är tveksamt om det lönar sig så mycket att inte köra bil.
Jag såg den reklamen nu när jag var i Sverige, men tänkte inte på den alls. Eller ja, jag tittade inte vad det var. Men det låter ju lite knepigt att man ska spara på miljön och ta tåget för att sedan åka på semester med flyg. Dubbelt så det bara sjunger om det.
Matilda sa…
Ylva >> Ja nu hårddrog jag ju det något, men det finns en plansch som kändes mer bisarr där (om jag minns korrekt) det står att man har råd att göra en extra semesterresa och i samma andetag säger att tåg är bra för miljön.
Jag kan instämma att det är dyrt att åka tåg i Sverige. Man måste vara ute i väldigt god tid för att få de fina priserna. Men det är ju absurt att det ibland kan vara billigare att flyga inrikes än att ta tåget...

Linda >> Du hade säkert inte reklam-radarn på :) Misstänker att Öresundståget inte går till Berlin (än).