Toronto - once again


Jag har nog tappat räkningen på hur många gånger jag varit i Toronto och i Canada, kanske åtta. Den här gången var det första höstvistelsen, vilket var helt fantastiskt. I början av oktober när jag anlände var det 21 grader varmt i flera dagar! Underbart! Men sedan blev det kallare och regnigare. Som sagt blev det mycket fågelskådning från köksfönstret men jag begav mig in till stan några gånger:
Ishockey är en stor grej, även inom konsten. Toronto Maple Leafs är laget man hejar på.
Ontario Art Gallery. Baksidan av den. Det syns nog lite dåligt men basen av det är ett georgianskt hus. Om man befinner sig på andra sidan så ser galleriet ut som en upp och ner-vänd kanot.
Efter skor med vingar är det numera skor med björnar som gäller. 
City Hall, något malplacerad mitt bland skyskraporna.
Väggmålningar dyker upp lite här och var vilket jag tycker är ett trevligt inslag i stadslandskapet.
En fin tvätteria. Att ha tvättstuga i källaren i hyreshus är nog ganska unikt för oss Skandinaver.
En glad lekstuga.
Sweet Trolley Bakery på Dundas Street West (gå norrut från High Park station) hävdade att de hade de godaste kanelbullarna så jag kände ett starkt behov att gå in och smaka. Det blev dock en pumpkin pie istället, kanelbullar kan man ju äta hemma.

Kommentarer

cat sa…
Toronto är ett ställe jag länge har velat åka till. Dina bilder gör mig ännu mer sugen. Fast det är så många ställen jag vill åka till och pengarna räcker inte till alla platser. Får se vart nästa resa bär hän.
Matilda sa…
Cat >> Toronto är en trevlig stad. Men om du åker dit så passa på att åka till andra ställen också. Det är en lång och dyr resa och mer än en vecka i Toronto vet jag inte om det är värt att spendera.