Diggiloo diggiley, tänkte vi på genus - nej

Idag skulle jag vilja göra ett tafatt försök till genusanalys av Diggiloos turnébild. Ta en titt och se ifall ni ser vad jag ser.
Jag ser sex stycken män stående mer eller mindre stadigt med framsidan av kroppen framåt. Alla klädda i långärmat och långbyxat. Jag ser också tre kvinnor stående med män på båda sina sidor i en pose som innebär en profil där deras former får bli mer framträdande. Kläderna är betydligt kortare och skoklackarna högre. Visst Nanne, Lena och Jessica är kvinnor som är i showbiz och har lite som signum att ha attityd i sång och klädsel. Det är inte dem jag vill kritisera. Jag undrar mer hur turnéarrangören tänkte i genusfördelningen och hur fotografen tänkte när hen bad artisterna posa.

Kommentarer

Hanna sa…
Lätt till det som Goffman kallar the feminine touch. Kvinnorna tar på sina kroppar. Skulle det vara i ansiktet eller vid läppar skulle det vara ännu värra.
Matilda sa…
Hanna >> Bra! Du bar betydligt bättre koll på genusanalys än mig. När man blandar in Goffman ges inlägget plötsligt starkare legitimitet.
Eva Maria sa…
Ja, jag reagerade också på den bilden häromdagen! Och jag tänkte hur lång tid har killarna respektive tjejerna lagt ner på att göra sig klar för fotot?! Hoppas de får timlön :-)
cat sa…
Det är 2014 och inget har hänt. Jag suckar djupt.
Matilda sa…
Eva Maria >> Befogad fråga! Trist bara att "naturlig skönhet" med lite förberedelse verkar vara främst för män…

Cat >> Visst blir man irriterad!