Hur man (inte) får långt hår

Från frisörstolen.
Till frisören går jag för att klippa bort all risigt som tycks uppstå nere vid de kluvna hårtopparna. Anledningen - tror jag - är för att jag lärt mig att man inte ska ha slitigt hår. Det ska vara fint och slätt. Och så gör jag det för att jag tror att håret ska bli längre.

Alltså nä. Håret blir inte längre av att jag går till frisören. Snarare kortare. Håret klipps liksom av och jag får inga hårförlängningar. Men jag tycks intala mig själv att håret kommer bli längre om jag klipper mig. Det försöker frisörerna också intala mig, när de inte gör reklam* för någon ny hårvårdsprodukt där någon Hollywood-kändis är delägare. De säger att om jag klipper mig oftare så kommer håret bli längre. Jag går på det här gång på gång. Det spelar inte någon roll ifall jag klipper mig varannan månad, var fjärde månad eller en gång om året. De klipper ändå av exakt lika mycket hår som hunnit växa ut sedan senaste klippningen.

Så nä. Mitt hår blir aldrig längre för att jag går till frisören. Det blir bara kortare. Hur man får långt hår är således ett mysterium för mig.

*Idag lärde jag mig att PhD inte alls är en akademisk titel för någon som doktorerat utan helt enkelt står för "perfekt hair day". I alla fall enligt Jennifer Aniston. Hon kanske har doktorerat på det här ämnet, vad vet jag.

Kommentarer

cat sa…
Oj det låter som att du inte har rätt "maktposition" i förhållande till frisören. Jag är mycket noga om än väldigt trevlig, med att tala om hur mycket som får klippas och att överträdelser inte kommer att accepteras.
Vill jag ha ut längder på mitt hår, så säger jag till att högst 15 mm får tas av. Sedan klipper jag mig aldrig mer än ca 3 ggr/år, så jag kan spara ut rejält om jag vill.
Matilda sa…
Cat >> Nja, det är nog jag som har dålig hårkvalitet. Det slits jättesnabbt. Oavsett hur ofta jag klipper mig, tydligen.
Eva Maria sa…
Jag borde också ta makten hos frisören hör jag. Jag har varit och klippt mig idag, jag blev jättenöjd men min frisör vill alltid noppa mina ögonbryn och det gör så ont! Hon säger att de är så buskiga och att jag MÅSTE noppa dem. Och jag vågar inte säga emot....
Matilda sa…
Eva Maria >> Men vad är det för hemsk frisör du går till!?!?!?! Vadå MÅSTE!? Den frisören hade jag inte gått tillbaka till. Det är väl inte upp till hen att bedöma ifall dina ögonbryn är buskiga eller normala? Stå på dig!
narturligt är vackert sa…
Kan inte buskiga ögonbryn vara normala???
Matilda sa…
Naturligt är vackert >> Det jag försökte säga, men uttryckte mig nog klumpigt, var att varför har frisören rätten att definiera vad som är buskiga ögonbryn och hur ögonbryn ska se ut? Det indikerar lite att frisören ges rätten att definiera normen (vad som anses vara "normalt")
Ewa sa…
Men jösses Eva Maria!! Gå inte tillbaka till den där hemska frisören. Alternativt, säg: "NEJ! Back off from my ögonbryn!!"

Jag har inte klippt mig sedan nov/dec 2013. Mitt hår ser förjävligt ut i topparna, men jag har det ju ändå alltid uppsatt så det spelar inte så stor roll. Det har i alla fall under denna tid blivit helt infernaliskt långt. Kan knappt tro det själv. Sluta klippa dig och sluta tvätta med schampo, så kanske håret mår lite bättre. Testa rågmjölstvätt och surskölj istället.