Städpanik och smutsparanoia

Distraktion: Palsternackskaka.
Idag hade jag besök av två kollegor som aldrig tidigare hälsat på. Inför visiten städade jag lägenheten. Det brukar ju vara rätt trevligt att ta bort damm och ytliga fläckar. Av någon anledning kände jag den här gången att det inte räckte. Jag hittade nya fläckar överallt. Solen sken in genom fönstret och blottlade tidigare osynliga  fettfläckar och stänk på skåpsluckor. "Herregud, bor jag i en svinstia" tänkte jag ocg gnuggade lite till bara för att hitta nya ställen som behövdes rengöras. Det var nästan så att jag ville springa till affären och köpa en kemikaliepumpad spray för att sanera bostaden.

Så långt gick det förstås inte. Det värsta togs bort och jag hoppades på molninvasion på himmelen. I värsta fall skulle jag få distrahera gästerna genom att vara en trevlig värd så att inte ytskikten besiktigades. Städfrenesin var förstås ganska fånig, det var ju bara två kollegor som skulle titta förbi och inte en lägenhetsförsäljning. Hade det varit nära vänner så hade det inte spelat så stor roll, men nu kändes renligheten lite viktig. Givetvis var det ingen som inspekterade hörnen så noga (mer än möjligen ett halvårgammalt barn). Hembakta scones och kaka fungerade ypperligt som distraktion. 

Kanske vore det bästa ändå att alltid ha det lite skitigt, då upptäcker man inte de andra fläckarna. Samt alltid bjuda på hembakt. Om det nu skulle vara en gäst som annars hade börjat inspektera städningen. Och skulle någon göra en sådan granskning så vet jag att jag inte behöver bjuda hem dem igen. ;)

Kommentarer

Ewa sa…
TYPISKT när solen börjar kika fram. Plötsligt får man panik och tror att man levt i en svinstia hela vintern utan att vara medveten om det. :D
Ewa sa…
Förresten! Palsternackskaka... Kan det vara gott, det?
cat sa…
Du och din städfrenesi är välkomna hem till mig när som helst ;-)
Anonym sa…
Så är det verkligen! Jag bannade också solen häromdagen när jag såg fönster, kök, bord, soffa, golv, väggar och allt annat som var dammigt och fläckigt. Var kommer allt dammet ifrån och varför ser det inte ut så på sommaren? Eller är man för upptagen med att vara ute och grilla under det varmare halvåret att man inte lägger märke till skitet?
Matilda sa…
Ewa & Småstadsfrun >> Pheww! Då är jag inte ensam. Dumma solen!

Ewa >> Jag tycker nog morotskaka är snäppet godare. Men både gästerna och kollegor på jobb åt den och gav tummen upp. Den här hade skjuts av kardemumman i kakan och apelsinen i frostingen tror jag.

Cat >> Hehe... ja om jag bara städar rent mitt eget hem först... Jag är visst inte så duktig på det ;)