Veckans tips: Hunger

Nej, jag har absolut inte börjat med sponsrade inlägg men jag har mig alltid friheten att hissa guldkorn i vardagen. Senaste numret av tidskriften Hunger (1/2015) är nämligen riktigt bra. Dels för att den har ett pannkaks-special och en intervju med Hanna Hellquist. Det i sig är en oslagbar kombo. Dessutom får man lära sig varför bakverket Dammsugare heter som det gör. Inte hade jag en aning om att de bör göras på överblivna kaksmulor. Och så finns det ett ganska obehagligt reportage om kinesiska livsmedel.

Det som sätter pricken över i:et, eller grädden på semlan, är Erik Eje Almqvists spaningsreportage Trendreceptet. Pulled porks uppgång och fall synas och nästa mattrend sökes med hjälp av etnologen Richard Tellström (känd från Historieätarna). Högodsaren är visst bulgogi, en koreansk rätt.

Vilken maträtt skulle du vilja se som nästa trend? Jag skulle nog vilja se maträtter tillagade och skivade som stora rulltårtor (om ni förstår vad jag menar).

Kommentarer

Ewa sa…
Innan jag fattade att pulled pork var en trend var det redan ute. :D I Kanada har den inte alls samma status utan är en rätt normal "rätt" bland andra.