Extra allt med extra allt

Det finns ett fik i stan som är lite speciellt. Jag är där väldigt sällan för det ligger lite utanför min egen rutt. Rättare sagt, jag har varit där två gånger. Första gången jag var där fick jag lite av en chock. Jag pekade ut en chokladboll som såg stor och god ut. Betalade, fick se priset (över 50-lappen), blev lite chockad men sa ingenting. Jag fick inte kakan direkt, som man brukar få på ett fik utan personen i disken sa att hen skulle komma ut med den. Jag återvände till mitt sällskap och sa lite på skämt till min medföljande kamrat att för det priset så borde man nästan få något extra med. En stund senare får jag min chokladboll samt en skål med glass. Det var helt galet.

Idag var jag där igen med en annan vän. Jag berättade om min upplevelse men vi tänkte att det konceptet kan ju inte ha hållit och det var ju trots allt minst ett år sedan. Denna gång valde jag en cheesecake men kompisen valde chokladbollen storlek XXL:
Som ni ser så går de verkligen "all in" på detta stället. Det är extra allt med extra allt. Cheesecake med godis och chokladsås OCH glass med grädde, fruktsås och godis. Jag förundras över sådana här ställen. Konceptet är ju helt sagt lite speciellt. Förvisso en kul grej, men också lite too much. Misstänker lite att de inte heller bakar kakorna själva.

I övrigt kan jag inte låta bli att fundera över varför fiket (vid båda besöken) har haft en radiokanal på ute i cafét och en helt annan inne på toaletten. Eller varför man ens vill ha en radio på dass...

Kommentarer

Kul beskrivning av dig själv. I-landsproblem måste ju få finnas så länge en har distans till att det kanske ändå inte är hela världen. Kul blogg du har!
cat sa…
Men jösses jag skulle bli tokig om jag fick så mycket extra, speciellt om det öst på med grädde, som jag avskyr.
bella sa…
det blev lite för mycket, tycker jag nog. var faktiskt med om det själv på semestern i år. valde en munk i det begränsade utbudet, men det skulle serveras vid bordet. det kom med pudersocker och en halv påse bilar och mininonstops! jag som knappt äter godis gjorde en doggiebag med servetten och tog med mig godiset. det räckte länge åt den godisälskande maken! men det var nog första gången jag varit med om nåt sånt och jag är ju rätt gammal och fikar ute väldigt mycket!
Matilda sa…
Linda >> Hehe, ja distans är nödvändigt, och tusen olika synvinklar för att belysa samma sak.

Cat >> Ja man vill ju veta lite vad man får. Och chokladboll med grädde är onekligen en otippad kombination....

Bella >> Ja jisses, det lät mycket! Äter inte godis själv så det hade inte varit en kul överraskning. Ibland vill man ju bara ha en munk, inte en munk med lite extra...