Hur överlever videobutikerna?
![]() |
Format utan profit? |
Igår cyklade jag förbi en butikskedja vars existens jag nästintill förträngt. Nämligen en sådan affär som förr kallades "videobutik". Det var säkert 7-8 år sedan jag ens gick in i en sådan. Detta väckte frågan: Hur kan videobutiker gå runt år 2017?
Idag när de flesta har möjlighet till att streama film gå det alltså att fundera över videobutikernas existens. Förutom att möjligen erbjuda nostalgi, så torde VHS- och DVD-uthyrningen inte vara i närheten av att kunna erbjuda 1990-talets spänningselement av att vandra runt hyllorna för att hitta den rätta helgfilmen. Martin Svenssons låt Videofilm från 1997 känns otroligt daterad när man inser att filmformatet förändrats på tjugo år. VHS övergick ju till DVD och sedan kom BlueRay och sedan flyttade väl allt online? Min dator har inte ens en DVD-spelare i sig och det är sällan man påträffar en video-spelare i någons hem. Senast jag ens såg en DVD-film till försäljning i Sverige måste ha varit i en sådan där nätback i mataffären med ett potpurri av B-filmer från de senaste decennierna.
Ändå lever alltså åtminstone en större "video"-kedja vidare. Men på vad? På godisförsäljning?
PS. Apropå äldre format: glöm inte att ratta in era radioapparater på P1 idag klockan 16:03. Så funkar det återuppstår i etern!
Kommentarer
Men dåligt att inte ha påminnelser.
De här streamingtjänsterna verkar ändå rätt smidiga. MEN det gäller nog att kolla in utbudet först eftersom det verkar finnas en uppdelning av dem och att risken är att man prenumererar på flera bara för att se de sakerna man vill. Själv tycker jag att det är en hel del ointressant så jag har ingen egen prenumeration.