Frisör + café = fikaklipp?

Jag vet att de funnits i några år, de här frisörsalongerna (alternativt barberare) med kombinerat café. Men ärligt talat trodde jag att de hade dött ut för ett bra tag sedan. Så när jag på sistone börjat observera fenomenet på nytt ställer jag mig lika fundersam som när jag först hörde talas om det. Hur hygieniskt är det egentligen att servera mat och dryck i en miljö där hårstrån flyger runt och diverse hårprodukter används? Är det gott att dricka en kopp te eller kaffe samtidigt som det sprejas med hårsprej eller färgas hår någon meter ifrån? För det är ju ändå två separata verksamheter under samma tak. Än så länge har jag inte sett någon som fikat och blivit friserad samtidigt.

Kommentarer

Unknown sa…
Jag har fått ett kopp kaffe hos flera av frisörerna jag besökt, antingen att dricka medan jag väntar, innan klippningen, eller under tiden jag blir klippt. Jag har även sett de som väntat medan färgning/permanent pågått som ätit en liten kaka till. Inte ett fullfjärdat café men en liten guldkant på besöket är det i alla fall.
Matilda sa…
Unknown >> Det tycker jag också låter trevligt, att få göra frisörsbesöket lite mer spännande. :) Har bara svårt att själv gå in och fika på en frisörsalong vid annat tillfälle än när håret ska fixas.