Pyspunka och punkteringsbudget

Imorse möttes jag av månadens tredje punktering. En vecka efter senaste. Det var bara att ta ett djupt andetag. Jag antar att det är läge att börja budgetera för punkteringar. Att lämna in cykeln kostar drygt 300 kronor. En ny slang runt 50-100 kronoer beroende på var den köps. Nu har jag i och för sig fått en lektion i slangbyte, men har ännu inte gjort det helt själv än. Det blir helgens projekt.

Det verkar inte alltid vara glassplitter som orsakar dessa punkteringar. Trots att jag försöker cykla mindre aggressivt och inte köra över hårda kanter så inträffar alltså de här slangfadäserna ständigt. Cykelhandlaren jag talade med förra veckan menar att punkteringsfria däck inte hjälper. Eller jo, de hjälper om du kör över ett häftstift, men annars kommer de skapa någon påfrestning på slangen så det blir punktering ändå. Synd att det inte finns punkteringsvarningslampa eller att däcket gör ett pip när punkteringen inträffar eftersom de lömska pyspunkorna avslöjas först ett bra tag senare.

Hur gör jag för att slippa punktering för all evig framtid?

Kommentarer

Misstänksamma mamman sa…
Ta med dig cykeln in. Låter mer som skadegörelse så ofta som det händer dig.
Matilda sa…
Mamma >> Nja, kombination av studentfestande och slarvigt kontrollerade däck kanske? Det har ju varit både fram- och bakhjul i omgångar. Har lyckats med en fjärde punka... Denna gång eventuellt pga (min egen) inkompetens i slangbyte. Har fått rådet att skaffa nya däck eftersom jag tydligen innehar rekordet i antalet punkteringar
försäkrande mamman sa…
Visst är det din nya cykel? Garantin borde gälla isåfall...
Matilda sa…
Mamma >> Tror inte att det finns en garanti mot punkteringar. Tyvärr. Särskilt inte i den här staden. Och i så fall så är nog självrisken mycket högre om det kommer fram att man är Turfare ;-)