Att bli idiotförklarad av en hotellsänglampa

Sänglampan i fråga.
Ibland undrar jag om samhället på pin kiv skapar idiottest i omgivningen så att man antingen ska känna sig dum eller känna att man inte passar in när man inte klarar testet.

Jag övernattade nyligen på hotell och kunde inte få sänglamporna att tändas. Aha, tänkte jag, de har hittat retrolampor med som man måste slå på för att tända dem! Jag har nämligen tidigare bott på hotell och misslyckats med att tända sänglamporna och efter inspekterat alla kontakter trott att glödlampan är i sönder. Av en slump har jag senare råkat nudda lampfoten och då "varde ljus".

Men nej, det vat ingen känseldetektor-lampa denna gång. Båda lampornas kontakter satt i. Dessutom satt det en strömbrytare på sladden som jag testat först. I sovrummet fanns bara en väggplacerad strömbrytare och den var kopplad till taklampan. Jag gick då ut i hotellrummets hall (separat rum med dörr) och testade de olika knapparna där. Och jo, en av de tre strömbrytarna - den närmst ytterdörren om ni undrade - tände sänglamporna.

Helt ologiskt. Men tydligen så pass logiskt att hotellet inte ser ett behov av instruktionsmanual för att få läsljus på kvällskvisten. Och att inte kunna tända en lampa känns ju något förnedrande, särskilt när en i normala fall inte brukar ha problem med att tända lyset.

Kommentarer