Engångsmaterial och hotellfrukostar

Jag har råkat ut för det här tidigare, på hotell i USA och möjligen även i Storbritannien. Att hotellfrukosten serveras på papperstallrikar, i pappmuggar och med plastbestick istället för porslin och diskbara bestick. Kanske beror det på hotellets budget-klass eller att hotellfrukostar inte är så heliga som de svenska dignande bufféerna? Utbudet på just det här hotellet i Kanada var ändå lite varierat med flingor, rostbröd, varma rätter, frukt, våfflor osv och inte så enahanda som papperstallriken på bilden visar. Eller så handlar det om att spara in på personal som diskar? Jag förstår det inte. Det måste ju gå åt ofantliga mängder engångsmaterial, vilket väl inte kan anses som särskilt hållbart ur mer än ett perspektiv?
Hotellfrukost utan återanvändbara
(Bilden är från tidigare i sommar. Jag ligger lite efter med bloggandet, lite annat har kommit emellan.)

***
Lite roligare nyheter: Så funkar det - the show 2020!

Kommentarer