De mystiska klädesbanden

Så här på "svarta fredag" när solen för första gången faktiskt lyst upp, så tänker jag att det enda rimliga är att blogga om snören i kläder. Ni vet de här tunna banden som sitter i bland annat tröjor och klänningar, fastsydda innuti ungefär i axelhöjd. Jag förstår ju att de är praktiska för butiker att hänga upp kläderna lite snyggt (fast de tjockare tröjorna kan ju lika bra vikas). Men behövs de verkligen? Tjänar någon bra med pengar på de här tunna "sidenbanden"? De är något irriterande när de hoppar ut och hänger utanför halshålet. Oftast klipper jag bort dem direkt, utom på vissa klänningar som har svårigheter att stanna kvar på galgen.
Okej, i sig är de här banden kanske inte så mystiska. De var vardagliga irritationsmoment, fram till härrom dagen. Då uppdagades det att min pojkvän inte sett sådana tidigare och inte förstod deras syfte. De finns alltså inte på herrkläder!?!? Hur klarar deras kläder att hänga snyggt på galgen då, kan en undra. Eller har klädbutikerna bättre galgar för herrkläder? 

Kommentarer

Eva sa…
Oj, ja, tänk så meningslös arbetsuppgift för den personen som syr på dem... och sedan bara klipps de av!
Jag brukar använda dem på galgarna hemma, men det är nog för att jag är så upptagen med att pyssla med mina kläder! Det är nog inte så många som använder dem. Jag har inte tänkt på att de inte finns på herrkläder, deras plagg är kanske inte så urringade så de stannar kvar på galgen! Däremot har jag tänkt på att när man köper en ny herrskjorta så är den full med nålar för att själva vikningen ska hålla sig. Det känns som lite resursslöseri... sen sticker man sig på alla nålarna. Och det går inte att vika den likadant igen om man ska byta den.
Matilda sa…
Eva >> Det där med nålar lärde jag mig bara för några veckor sedan, det är också helt bisarrt! Betyder det att en del herrkläder inte provas i samma utsträckning (då skjortorna säljs färdigvikta) som damkläder (som ska hänga snyggt på galgar)?
Eva Maria sa…
Antagligen! Många män vill inte gå i klädbutiker så deras fruar köper hem kläder som de får prova hemma, så passar de inte så springer frun snällt tillbaka och byter. (Har flera exempel på det i min nära umgängeskrets :-)) Samma fruar packar männens väska inför resor! Känner en som även lägger ner en lista på vad mannen ska ha på sig de olika dagarna! Hihi! Det är så roligt! Måndag = den rutiga skjortan med de bruna byxorna, glöm ej skärp.
Matilda sa…
Eva Maria >> Men oj! Är listan skriven med glimten i ögat eller för att uppmuntra variation i utstyrseln?
Jag skulle nog inte vilja packa någon annans resväska... Men det är jag det :)
Eva Maria sa…
Nej, den listan är nog mer ett kommando...! :-)
Jag vill inte heller packa någons väska och tänk om någon skulle packa min väska!! (Hjälp!)
Trevlig helg!