Sommarsemestern 2020

Nu när hösten anlänt kommer ett litet försenat sommarinlägg. Sommaren blev väldigt bra och till största del avkopplande, trots rådande pandemi. Det blev flera utflykter i närområdet och en lite längre resa. Vädret och chaufförens rygg satte stopp för en del planer, men samtidigt var det skönt att bara ta dagen som den kom.

Sommaren kan också summeras i: 1 älg, 3 renar, massor av myggbett, blåbärssylt, rödvinbärssylt, badrumsrenovering, husvagnsmuseum, surdegspizza, mountainbike och massor av nya unika turf-zoner!

Här kommer ett axplock av bilder från sommaren:

Husvagnsmuseum i Dorotea.

Buddisttemplet i Fredrika ligger väldigt vackert till.

Älgen lyckades jag inte fånga på bild eftersom den stod intill vägen när vi körde förbi. Men renarna blockerade trafiken och inbjöd till fotografering då de inte ville låta någon köra förbi.

Söderhamn.

Stripa gruvområde. Tyvärr har nu kaféet och pralinmakeriet lagt ner så jag är inte säker på ifall man kan vandra runt gruvområdet nu.

Spruthus i Storfors.

Vid Bjurbäcks sluss (ungefär mellan Filipstad och Kristinehamn) ligger ett trevlig café med hembakade kakor och en generös kakbuffé! Här finns också vandringsleder. Rekommenderas varmt!

Filipstad.

Jag hade hört en del negativt om Filipstad, men blev positivt förvånad. Det ligger väldigt vackert till och har mycket fina byggnader. Över staden ligger en doft från knäckebrödsfabriken.

Coronakonst i Karlstad.
Konst vid Siljan i Mora.

Kanske det mest märkliga vi såg längs vägarna, vid Ore fritidsby, en bit från Orsa

Kommentarer