Konsten att (inte) slänga hundbajspåsar

I närheten av där jag bor så finns det en inofficiell "kasta hundskitspåsar"-plats. Alltså inte en hundlatrin, utan en brun där folk lägger sina fyllda påsar och går vidare. Det har varit så i flera år. Nu tycks den här platsen ha flyttats till en gångtunnel. Jag begriper det inte. Det är ju uppenbarligen någon/några som ändå plockar upp efter sin hund, men sedan är för lat att slänga påsen på något annat ställe och därför förväntar sig (?) att någon annan ska städa upp. Att inte kommunen gett upp och satt upp en hundlatrin på platsen är i sig lite märkligt, det finns tydligen ett behov (i dubbel bemärkelse).

Det är nästan så att jag önskar att det införskaffas hundkörkort så att endast de som klarat "uppkörning" med obligatoriskt "hur du slänger hundbajspåsar"-test får ha hund. Missköter du dig så får du indraget kort och därmed även rätten att ha hund/husdjur.

Morr...

Kommentarer

Eva Maria sa…
En stor suck när det gäller detta område! Jag kan inte begripa det!! Jag har själv hund och jag skulle aldrig få för mig att först ta upp bajset och sedan slänga påsen. Påsarna kostar ju pengar också och har miljöpåverkan. (Jag tar alltid upp efter min hund och slänger påsen hemma!) Vem tror de tycker det är skoj att städa upp det? Stackars renhållningsarbetarna. Håller verkligen med dig om att ett kundkörkort borde införas. Grrrrr.....!
Matilda sa…
Eva Maria >> Pratade nyligen med en hundägare om detta fenomen, hen gissade på att just här var det en reaktion på att de tagit bort hundlatrinerna. Men ändå... man kan ju välja att protestera på mer konstruktiva vis.