Annorlunda lekplatsdjur del IV

Det är ju inte så att jag med flit åker ut på lekparkssafari. Det är snarare att jag råkar passera dem, inte sällan på turf-rundor i nya städer för då är man som extra-alert på nya och udda ting. Jag gillar de mer unika och och personliga djuren som ofta nötts av tidens och vädrets tand.

En apa, en tusenfoting och en flugsvamp. Tror jag i alla fall att det ska föreställa. De ser i alla fall specialgjorda ut för just denna lekplats. Eller har någon sett dessa varelser på andra ställen.

Älgar tillhör inte vanligheten på lekplatser. Men den här hittade jag någonstans.

Något fyrkantiga norrländska kor, men med charm!

En viking-kyckling? Den här tycks vara i lite behov av förbättringsfärg. Så här ser de visst ut under marken! Det lustiga med denna fågel är att den ser lite standardiserad ut, men jag tror inte jag har påträffat något annat exemplar. Möjligen är det modell äldre och därför bytts ut med tiden.

Den här däremot har jag sett på många ställen så den är nog en nyare populär modell. Antingen ska den föreställa en platt sköldpadda, eller fyra platta sköldpaddor som sticker ut ur samma skal. Det är något oklart. Men det är väl bara fantasin som sätter gränserna?

Kommentarer