Akta(-)skylten! Del III

 I denna tredje del om skyltar som åberopar barn som anledning till sänkt hastighet ska vi just titta på varningar för just lekande barn. Dessa kan delas in i två kategorier. Dels de som konstaterar eller varnar för lekande barn, dels de som inleds med "se upp!".

Den här solblekta skylten är något av en gammal favorit. Jag vill tro att det var denna vi hade hemma på ett plank utanför huset när jag växte upp, men jag minns inte med säkerhet. Vi anar konturerna av solstickan-pojken, kattresan-flickan och självaste Pippi Långstrump, och inte vill någon köra på någon av dessa svenska ikoner?

Den här skylten är faktiskt en liten del av en mycket större kvarters-skylt. Pojken känns som igen från andra skyltar, men den springande flickan var ny för mig.

Lekande barn kör sakta. Jag tror jag fann denna på Lidingö för flera år sedan och det kändes som att den varit med ett tag. Kanske har det funnits några bilder på lekande barn en gång i tiden.

Lekande barn kör sakta och en figur som nästan ser ut som en soptunna med händer och fötter... Med tanke på hur snett hela brevlådeställningen står så kan man ana att det de körande behöver påminnas om att köra försiktigt just här.

Har lekande barn någonsin sett ut så här lugna och stillastående?

Se upp! Lekande barn.

Här har man satt upp både skyltar och blomkrukor. Jag gissar att både bilden ovan och denna är av plast-ställningar som delats för att få två skyltar.

Slutligen en skylt med Se upp! i versaler, och man får verkligen lyfta blicken en bit uppåt för att skåda denna avbildade fotbollsspelande unge.

Kommentarer

informativa mamman sa…
Det stämmer, den översta är den som vi hade hemma på landet! :-)
Kul att du minns den!