Akta(-)skylten! Del VIII

Flera av de här trafikskyltarna som vill uppmärksamma trafikanter på att de ska sänka farten gör det alltså med hänvisning till barn som leker. Visst, det finns varning för katter och pensionärer också, men lekande barn är alltså vanligast. Men hur leker barnen kan man då undra?

Här leker man med någonting som är fastspänt i ett rep på en pinne och som slås mellan barnen. Här hoppar man hopprep och spelar fotboll.

Här går man snällt tillsammans med sandlådeutrustning och tittar på svampar. Om detta inträffar i verkligheten kan det nog vara bra att tuta lite extra mycket så att de tappar fokus från de där giftiga flugsvampar.


Här tycks man leka med en hund och sitta ner med en boll/bowlingklot.
Här står man och sparkar på en boll. "Se upp för bollar" kanske är en lämplig skylttext?

Här cyklar man supersnabbt på en trehjuling. Numera verkar man mest se barn på balanscyklar och cyklar med två hjul, trehjulingarna tycks främst användas för att ställas ute i vägrenen och få folk att sakta ner för att inte köra på dem.

Frågan är om det är så här barn leker i allmänhet idag? Visserligen spelas det fotboll och det cyklas, men ganska ofta ser man ju barn i klungor tittandes på mobiltelefoner. Det umgås via sociala medier och spel, vilket också kan betraktas som en form av lek, även om många av oss kanske förfäras lite grann av att få barn tycks ha lärt sig ha tråkigt utan en skärm. Hur som helst, kanske är det dags att uppdatera några av de här barnskyltarna?

Kommentarer