På besök i en miniatyrvärld i Kungsör

En av sommarens roligaste utflykter var besöket på Minature Kingdom i Kungsör. Med inspiration från Miniatur Wonderland i Hamburg byggs ett Sverige i miniatyr. Ja det byggs fortfarande. På drygt sju år har de byggt från norra Sverige ner till Eskilstuna/Kungsör/Stockholm. Örebro är påbörjad, det ger en indikation på hur lång tid det tar att bygga. Jag tror de är två personer som jobbar heltid med byggandet. En del byggnader görs i med hjälp av 3D-skrivare efter noggrant fotografiskt researcharbete. 

Gör det då något att hela Sverige inte är klart? Så klart inte! Det ger ju fler anledningar att återkomma! Och - eftersom min mobilkamera vill gå i pension - behöver ni ändå åka dit för att få se landskapet med mer skärpa. ;)

Utställningen börjar i de norra delarna av landet men avspeglar inte en korrekt geografi. Här syns bland annat Höga kusten-bron, Piteå havsbad, klädnypan i Umeå, Hudiksvall... I bakgrunden rullar malmtågen.

En scen ur filmen Tårtgeneralen som utspelar sig i Köping på 1980-talet.

Jag uppskattade att det var mycket vardagliga fenomen och platser som också avbildades, inte enbart de ikoniska byggnaderna.

Några gånger i timmen brinner Gävlebocken!

Dalarna

G.W. Persson grubblar över ett mysterium.

Hedvig och Ugglan ur Från A till Ö.

The Beatles på besök i Eskilstuna.
Jag har nog fått lite försmak för det här med miniatyrland och kan varmt rekommendera ett besök om du är i krokarna.

Kommentarer

Eva Maria sa…
Åh, så fint! Jag kände inte till det Miniatyrlandet! Vi var faktiskt på Miniatur Wonderland i Hamburg nu i sommar! Min son (som är 18 år) är väldigt intresserad av tåg och modelljärnväg så det var tredje gången han var där. Har du varit där? Det var helt fantastiskt och mycket humor i detaljerna! (T ex att någon låg och solade naken i sin trädgård :-)) Varje 15:e minut växlade det från dag till natt och då kom alla fina ljus fram, supermysigt!
Tack för tipset! Kramar Eva Maria
Matilda sa…
Eva Maria >> Åh vad roligt! Jag hörde om miniatyrlandet i Hamburg för första gången i sommar, det verkar riktigt häftigt och jag skulle gärna vilja åka dit en dag. :)