Stockholmshelg

Vi tog en långhelg i Stockholm för att träffa vänner, gå på museum och se konsert. Vi gick massor (upp och ner) , åt gott och hade det lite trevligt.

Vädret var lite kyligt, men vi fick se de blommande körsbärsträden.
Vi bodde lite kungligt (eller ja, kanske snarare borgerligt).

Toalett för akuta ärenden.

Riktigt smarriga crêpes! Vi åt även indonesiskt en dag vilket även det var mycket gott.

Den här figuren kvalar kanske inte riktigt in som lekplats, men rolig var den.

Nordman live! Jag går sällan på konsert, kanske en gång vart femte år i snitt så att boka biljetter till en konsert långt i förväg är lite udda för mig. Dessutom var jag inte helt säker på utfallet, tänkte att det kanske skulle vara en mer aukustisk spelning i och med att det var på en teater. Men jisses vad fel jag fick - det var en grym rockkonsert! Det fanns en genomtänkt röd tråd och massor av hits som i flera fall blev än bättre än den inspelade versionen. Gillar verkligen att lyssna på nyckelharpa. Det jag inte riktigt förstod var hur många filmade så mycket av föreställningen - det måste ju förta hela upplevelsen (inte minst för att ljud och bild blir dåligt om man inte har en bra kamera).

Här skymtas resterna av valborsgsmässobålet på Riddarholmen i kvällssilouetten.

Avslutningsvis: jag observerade något jag inte visste existerade - golfträning mot vattnet. Tydligen finns det någon form av system som suger upp alla bollarna och rengör dem. Det känns bara så konstigt att se golfarna slå bollar rakt ut i vattnet...

Kommentarer

Smart att det finns ett system som hämtar upp bollarna med! Fint med körsbärsblomningen, era crepes ser ut som galetter, men det kanske är samma sak? :) Jag går aldrig på konsert.. Men gillar Nordman!
Tony sa…
Undrar hur den upphämtningen av bollarna fungerar. Suger upp från botten? Spännande.
Jenny sa…
Vilken mysig helg! Jag älskar de där körsbärsträden: de får mig att tänka på Japan (^_^) Jag bor visserligen i Stockholm, men det är sällan jag åker in till "city", så det är sällan jag ser dem. Hotellet såg fantastiskt ut, det måste ha varit som att resa bakåt i tiden. Kanske 17- eller 1800-talet? Och crêpesen ska vi inte tala om, haha! Jag älskar crêpes!
Matilda sa…
Anna >> Ja du har ju rätt, galetter heter det ju :)

Tony >> Det hela är mycket mystiskt - det kan ju inte vara sandbotten för då hade ju allt möjligt kunnat sugas upp...

Jenny >> Det stämmer, hotellet hade sina anor från 1700-talet. Det var riktigt mysigt men resulterade också i ett antal spågor/stickor i fötterna...
Jens hos Anita sa…
Tony >> Det verkar som de flesta bollarna flöt, så de kanske bara samlar från ytan.
Ååå vad fint med alla de rosa träden! Jag skulle också vilka pricka in en helg i Stockholm då.
Matilda sa…
Nilla >> Vi hade allt tur, det var inte planerat :)