Historiskt mysterium: Artbestämnig av Loch Ness-odjuret

Sjöodjuret i Loch Ness har onekligen varit ett mysterium som flera har sökt svar på. Vissa har trott sig haft svar, svar som kanske ska tas med en nypa salt...

Loch Ness-odjurets gåta är löst. Den holländske zoologen greve Bentinck, som rest till Inverness enkom för ändamålet, har löst den. Det är ett däggdjur av samma kategori som sjölejonet och sjöelefanten, men försett med långa, fenliknande ben, säger han till en London-tidning och tillägger:
- Det tycks för övrigt vara två stycken i Loch Ness, troligen hane och hona. De leva av fisk, men det är inte uteslutet att de nattetid gå upp på land och (...) förse sig med får eller getter till omväxling i dieten.
    Det sista yttrandet beror på att man satt bortsprungna får i samband med sjöodjuret, vilket ansetts väl fantastiskt men alltså inte är det. (Dagens Nyheter 1935-08-26)

Jag skulle vilja se detta fenbenta djur gå upp på land, få tag i ett får och inmundiga detta...

Kommentarer

Ajli Müller sa…
Myter är coola. Loch Ness lärde man sig ju "fanns" på typ dagis, hur kan det vara så stort och spridas så snabbt till unga? :D
Emma sa…
Hahah jaa... Måste vara en jäkel på att springa på fenorna om den ska hinna hinna ikapp ett får. Fick i alla fall en rolig mental bild om inte annat. ^^
Det är fascinerande att fundera över vad de egentligen såg för något djur i sjön. Den där förklaringen kändes dock väldigt långsökt.
Matilda sa…
Ajli >> Ja du, bra fråga! Men vissa berättelser sprider sig snabbt och skapar fascination. Som Bermudatriangeln...

Emma >> Haha, japp! Du kanske kan be din AI-bildgenerator att fånga bilden? ;)

Hanna >> Jag har sett en del notiser om Storsjöodjuret i Östersund också. Kanske såg man bara en stor fiskstjärt och lät fantasin skena?