En märklig ljuskälla i en sekretär

Jag övernattade nyligen på ett äldre hotell. Det var charmigt på många vis, men också lite slitet. I sekretären fanns en liten dörr med en liten skylt med orden "belysning drag". Nyfiken som jag är så behövde jag givetvis undersöka saken närmre.

En mystisk lucka: "Belysning drag"
I utrymmet bakom gömde sig en adapter av något slag. Adaptern var kopplad till en el-sladd som gick ut bakom skrivbordet och var kopplad till ett eluttag. Dosan var varm så den fick strömtillförsel. Men vart tog elen vägen? Små sladdar ledde in i sidan av utrymmet.

En gammal eldosa av något slag.
Vad jag kunde se fanns det inte någon lampa någonstans i sekretären. Lampanpå bilden nedan är kopplad till ett vanligt eluttag.

Så här i efterhand kom jag på att jag inte kontrollerade utrymmet under skrivskivan, här kanske det fanns något mini-kassaskåp eller något som behöver belysning? Jag kommer troligen inte få veta svaret. Eller har någon läsare en bra teori?

Sekretären.

Kommentarer

Det var ju väldigt spännande! Jag menar om de nu märkt upp en knapp så borde det ju vara tydligt vad som belyses. Kan jag tycka. Du kanske kan ringa hotellet och fråga? :)
Matilda sa…
Anna >> Ja man kan verkligen tycka att det skulle vara uppenbart. En möjlig förklaring är att det varit någon form av (inbyggd?) skrivbordslampa i sekretären en gång i tiden. Haha, ja jag skulle kunna ringa dem, men ibland är svaren inte lika roliga som gissningarna, så ibland kan det vara roligare att vara ovetande :D