Ansiktstork

Handen upp alla som använder en ansiktstork!

Själv visste jag inte ens vad en sådan var eller att det kunde tänkas finnas ett behov av en sådan som inte var formad som en handduk. Fram tills förra veckan när jag såg den här elektriska varianten på en toalett:

En kombinerad handtork och ansiktstork.

Jag valde dock att inte prova den. Dels för att mitt ansikte var torrt, dels för att jag förstått det som att handtorkar generellt inte ska vara så hygieniska så då borde detsamma troligen gälla för ansiktstorkar.

Dock har jag varit med om att handtorken kan vara otroligt användbar när någon får en massa vatten över sig på en festlig tillställning, då är handtorken fenomenal. Kanske skulle ansiktstorken på liknande vis kunna användas för att torka håret ifall en råkat ut för ett regnoväder?

Kommentarer

Tony sa…
... trots att de menas vara ohygieniska monteras de upp på fler och fler offentliga toaletter. Jag skulle nog aldrig använde dem till ansiktet, jag gör det knappt till händerna... smiter in och tar toapapper istället.
Intressant! Men det kan väl vara för de som blaskar av ansiktet också. Jag använder handtorkar för det är ju det enda som finns på många ställen. Kan så klart bara skaka av mig vattnet också, vilket jag gör när det är varmt. Eller använder överflödet till att svalka nacken eller pannan.
smile sa…
Har helt missat att de skulle vara ohygieniska, men jag brukar inte använda dem, ens till händerna. Jag gör som Tony och Anna, antingen torkar jag mig med lite toapapper eller så skakar jag av vattnet och piffar håret lite när jag skakat färdigt och händerna fortfarande är lite lite fuktiga. :-D
Matilda sa…
Tony >> Så sant, det är också ett mysterium att de fortsätter att användas. Kanske görs det en bedömning att de är mer klimatsmarta utifrån sin livslängd än att alla tar några pappersark?

Anna och Smile >> Kul att det finns så många olika sätt att torka händerna på :D
Anni sa…
Du har ju en förmåga att hitta konstiga saker. En ansiktstork har jag aldrig sett!
Matilda sa…
Anni >> Haha, ja jag har nog ett öga för det märkliga. Allt kan potentiellt bli ett vardagsmysterium - det behövs bara rätt frågeställning ;)
Eva Maria sa…
Kanske om någon varit dum mot en och man måste torka tårarna?
Nej, men jag tror inte att jag skulle använda en sådan!
Känns inte så hygieniskt. Jag smiter också in och tar toalettpapper och torkar händerna. Känns inte så miljövänligt men jag tycker att handtorken torkar ändå inte helt torrt.
Skoj med observationer i vardagen!