Badrumshinkpåsar

Badrumssopkorg med en lite för liten påse.

Ni känner säkert till fenomenet med pedalhinkar för badrummet. De kommer i lite olika storlekar men de är vanligen betydligt mindre än sopsorteringen i köket. Det jag finner mystiskt är att det inte tycks att gå att få tag i påsar som passar dessa. Soppåsar är vanligen 20 liter, det är för stort för de här små pedalhinkarna.

Jag vet att det går ju att låta bli att ha en påse och istället tömma den i vanliga soporna och därefter diska ur den. Men eftersom jag tydligen är för lat för det sista och vill minska dålig lukt så använder jag påse. tidigare återanvände jag brödpåsarna, men just nu är sambon i en "brödbakningsfas" så det blir inte många sådana påsar. Vi har testat hund- och kattpåsar men de är av varierande kvalitet och ofta för små. Nu senast hittade vi blöjpåsar i matbutiken och de är något bättre storleksmässigt, men inte perfekta. Och framför allt vill jag inte att matbutiken ska börja ge mig rabatt på blöjor eller vad nu deras algoritmer kan få för sig.

Så jag ställer frågan här - hur gör ni? Har ni hittat den perfekta påsen?

Kommentarer

Jag letar efter plastpåsar som är 20-liters vita utan handtag. Jag har originalpåsarna till min Vipp-tunna just nu. Perfekta men dyra!
Matilda sa…
Nilla >> Hmm, både vita och utan handtag - knepig kombination!
Anni sa…
Jag sparar småkassar som kommer från butiker, det är ju inte alla som tar betalt för påsarna. Perfekta är de inte, men de duger ännu mindre till sopbehållaren i köket.
Eva Maria sa…
Vi har vanliga soppåsar i plast som man köper på en rulle, våra pedalhinkar är inte så stora. Men jag är lite snål så när jag städar badrummen en gång i veckan (vi har tre badrum/toaletter) tömmer jag över allt i en av påsarna och slänger den. Det kostar ju ändå lite för en påse och det är mer miljövänligt att använda så få påsar som möjligt. Jättebra att återanvända brödpåsar mm!
Matilda sa…
Eva Maria >> Det är smart att tömma över i en annan, så gör lokalvårdarna på jobb också. Men tre badrum/toaletter! Jisses! Jag är inte avundsjuk på städningen, men nog hade det ibland varit skönt med i alla fall två.