En välsorterad matbutik

Ni vet det här uttrycket att någon matprodukt går att hitta i en välsorterad matbutik? Det fick mig att fundera på var gränsdragningen går. Hur välsorterade behöver en butik vara för att räknas som en välsorterad matbutik? Eller är det enbart en klassificering som företag använder för att påstå att det är just de butiker som tar in deras sortiment som är de bästa butikerna?

Kommentarer

Tony sa…
Bra tankar. Kanske att en butik med större ytan kan vara mer välsorterad. Jag tänker att ICA har ju olika namn på sina butiker så som ICA Nära, ICA Kvantum och ICA Maxi där sortimentet ökar med ytan och då mer än bara matvaror.
Kan nog ligga mycket i din sista mening.
Jag tänker att en välsorterad matbutik har ett stort utbud av varor inom många olika områden. Intressant tanke, aldrig tänkt på faktiskt.
Intressant! Jag tänker att en välsorterad butik är en butik som har varor som tilltalar olika grupper. Invandrare, vegetarianer, ostälskare etc..
Matilda sa…
KulTur >> Absolut - samtidigt kan det finnas små butiker med väldigt bra utbud. T.ex. har vårt lokala mellan-Ica ett mycket bra utbud av alkoholfri dryck på grund av engagerad personal, mycket bättre än maxis utbud.

Hanna >> Just det, det är kanske inte bara spetskompetens men även bredd i sortiment.

Anna >> Intressant - här har vi ytterligare en rimlig definition!