Ett foto i timmen den 20 januari 2024

Igår hoppade jag på EFIT-utmaningen, det vill säga att ta en bild i timmen. Just igår var inte riktigt årets mest spännande dag. Det var riktigt kallt ute och efter två intensiva arbetsveckor var det skönt att bara ta allting så otroligt långsamt. Långsamma dagar går ibland fort och efteråt kan man känna att man inte fick gjort något alls, att dagen var "bortkastad", men det är nog egentligen tvärtom. I alla fall för mig. Jag behöver ordentliga vilodagar för att varva ner och återhämta mig.

8:36 Jag har precis stigit upp, dragit ner tidningen från brevinkastet och lagt den på köksbordet. Vi sov visst längre än vanligt, nästan tio timmar!

9:00 Frukosten är framdukad och teet är bryggt. Idag blev det Lundablandning från Java. Tekannan står under tehuvan. I min familj har te-huva alltid kallats "tea cosy". Pappa använde alltid en sådan till sin tekanna. Jag vet inte vart den tog vägen när han gick bort, men antagligen var den nött och hamnade i soporna. Vår "tea cosy" införskaffades för mindre än ett halvår sedan. Vi hade pratat om det länge, men vi hittade inte "rätt". Men alltså, vilken skillnad! Teet håller sig varmt så mycket längre! Tekannan blir lite som en termos.

10:17 Helgens middagar är bestämda och en inköpslista är införskaffad. Jag är på jakt efter Y3:s ylletvättmedel i portionspåsar men de verkar inte finnas längre (?). Införskaffade ett paket för säkert 14 år sedan och tog slut på sista påsen härom veckan.

11:27 Jag sitter en stund med en forskningsansökan. Det är ansökningstider och jag har en idé som jag verkligen tror på. Förra året räckte det inte ända fram, så jag måste göra ansökan mycket bättre. Det är svårt när man söker själv. När man har kollegor i samma projekt blir det lättare att skriva och förbättra.

12:14 Till lunch blir det morotsvåfflor (utgick från detta recept) och hemmakokt blåbärssylt.


13:07 Sambon provar en kostym. Det är ett ganska stort projekt/process. Han vill ha längre byxben så det blir nog att åka tillbaka till butiken.

14:05 Vi har trotsat kylan och tagit oss ut för en promenad till matbutiken. Utanför har några cyklar slukats av snön.

15:36 Väl hemma hjälper jag en granne med ett anslag till vårens aktiviteter i bostadsrättsföreningen. Det är som vanligt en fin blandning. Vi har verkligen en fin förening och trevliga grannar.

16:17 Iskristallerna på insidan av sovrumsfönstret bildar mäktiga mönster. Men antagligen är detta inte så bra. Jag ägnar en stund åt att fundera på detta. Troligen behöver vi byta dammlisterna, men jag är inte säker på att detta kommer hjälpa helt.

17:01 Jag ligger i sängen och läser i drygt en halvtimme innan det är dags att laga middag (läs: värma upp rotfrukterna från gårdagen och vegetariska biffar från frysen). Jag borde göra detta oftare. Just nu läser jag Stacken av Annika Norlin inför första träffen med bokcirkeln. Hittills är boken bra och lättläst.

18:01 Sambon gör sig i ordning för att träffa några kompisar på spontan spelkväll. Jag betalar en räkning och äter vindruvor. Jag älskar vindruvor men köper dem sällan (främst av miljömässiga anledningar). Nu hade vi fått två paket utsorterade druvor av en person som i sin tur hade fått dem för att mata rådjur. Det är en lång historia. En del behövs sorteras bort, men de blå druvorna är otroligt söta och goda.

19:24 Jag har fått för mig att dra igång ett urbota dumt projekt. Dvs att uppgradera operativsystemet. Sist jag gjorde det höll jag på att förlora hela datorn (därav också att hårddisken numera heter 8 x data). Då svor jag på att aldrig göra det igen. Efter ha skjutit på det jättelänge insåg jag att office-paketet vägrade att uppdatera om jag inte genomförde denna uppdatering. Så jag spenderade alltför lång tid med att först rensa på datorn och flytta över foton på externa minnen.

20:00 Uppdateringen pågår fortfarande. Jag passar på att mysa i soffan genom att titta på Parade's End och äta glöggmuffins som fanns i frysen.

21:15 Uppdateringen leder till ytterligare en uppdatering. Jag sätter på ett tredje avsnitt av serien. Ljusen har brunnit ner en bit.

22:05 Den här detektiven går och borstar tänderna för att sedan fortsätta läsa boken. Jag slocknar nog runt 23-tiden och märker inte ens att sambon kommer hem vid midnatt.

Kommentarer

Jag gillar EFIT, tycker det är trevligt att se vad bloggaren gjort under en dag.
Fintvättmedel är vanligast i flytande form nu för tiden. Så vill du ha med på resan får du hälla över lite i en mindre flaska.

Snygg tandborstmugg!

Trevligt att läsa EFIT tycker jag. Att ibland få en inblick i en dag. En skön dag tycker jag det verkar som. Och Glöggmuffins lät spännande.
Ajli sa…
Håller så med Hanna, ett foto om dagen är ett av mina mysigaste inlägg. Särskilt från människor som gör saker jag kan känna igen mig i, vanliga saker som att dricka te och äta vindruvor och betala en räkning. MYYYYYSIGT
Matilda sa…
Hanna >> Det ger ju verkligen små inblickar i människors vardagsliv.

Nilla >> Äsch så trist, tycker jag har flaskor av allt möjligt här hemma.
Muggen var inköpt som temugg men började läcka, så då fick den ny nytta :)

Anna >> Det var skönt att få bara ta allt i lugnt tempo. Men jag önskar så att helgen var tre dagar istället för två...

Ajli >> Okej - ni har övertygat mig! Ni vill se mer av räkningsbetalande och datoruppdateringar ;) Skämt å sido - så är det ju livet ser ut för det mesta, men det är kanske inte de sidorna som man i vanliga fall aktivt väljer att visa upp.
Anni sa…
Vad kul att du var med! Jag gillar inblicken i andras vardag, allt måste inte vara så där tjusigt och fullmatat med aktiviteter. Var gärna med fler gånger, för ibland är jag orolig att Micke inte ska orka driva EFIT vidare.

Y3 i portionspåsar var det länge sedan jag såg, minns att de var bra att ha med på resa.