Historiskt mysterium: Bortglömda ting på tåg

Att glömma något på ett tåg är varken ovanligt eller ett något nytt fenomen. Sist jag åkte tåg informerade personalen extra noga om att titta överallt. De påminde om att många glömmer bort föremål i stolsfickan och uppe på bagagehyllan bakom väskorna.

Vad glömde man i början av förra seklet?

Det som glömmes mest på järnvägsresor tycks, enligt en annons i Posttidningen om tillvaratagna effekter, vara paraplyer (71), galoscher (69), käppar (58), vantar (36), handskar (33), nattsäckar (22), böcker, näsdukar, mössor och muffar. Mera sällsynt tycks det vara att man glömmer skjortan, byxorna, maggördeln eller strumporna. Men man kan glömma det också liksom ena stöfveln, fiolstråken, servetringen, brefvågen och selkroken. (Dagens Nyheter 1903-08-03)

Jag måste medge att jag är lite imponerad över att någon lyckas med konststycket att förlägga en fiolstråke och en brevvåg. Det känns som sådant som borde vara nedpackat under färden.

Själv tappar jag mest bort vantar och reflexer. Vad brukar du glömma eller tappa bort på resande fot?

Kommentarer

Den som tappat bort stöfveln, gick den barfota på ena foten då undrar jag. Vantar är lätt att förlägga, eller att tappa. Men kan inte minnas att jag glömt något på något tåg.
Jenny B sa…
För några år sedan tappade jag bort mössa och vantar nästan varenda dag under en vecka. Det var inte ens så att jag hittade dem igen utan jag förlorade dem på sta'n och fick gå hem och rota fram en ny uppsättning. Och nästa dag tappade jag bort den också. Mycket konstigt, för det hände varken före eller efter den där veckan det där året.
Matilda sa…
Anna >> Det kan man verkligen undra! Så skönt att du har koll på dina saker :)

Jenny >> Oj, vilken vecka! Hoppas det inte var alldeles kallt så att du frös för mycket.