"Kast"-bilder

Är det någon annan som använder Chromecast för att "kasta film" till tv:n? När ni slutar "casta" ett program till TV:n, vilken bild dyker upp? 

Vi får nästan alltid en bild på några islandshästar. Eller så är det någon isflaksbild. Efter denna kan bilderna variera men islandshästarna/isflaken återkommer nästan varje gång. Det är också några andra bilder som återkommer relativt ofta, några vattenfall och stadsmiljöer. Ett tag trodde vi att val av bild berodde på tid på dygnet, men det tycks inte spela roll.

Lite mystiskt tycker jag nog allt...

Kommentarer

Jodå här "kastar" vi program må du tro.
Lite mystiskt är det allt... Kanske har du ögonsensor på TV'n så den märker att du tittar extra länge på de där hästarna eller isflaken och tror då att du gillar just de bilderna eller liknande.
Precis som när man skrollar på Instagram och stannar du upp och kollar extra länge på en bild, det märker något i smartphonen och då kommer likande bilder upp vid nästa scrollning, då är man fast på att kolla på liknande bilder om och om igen. Hur man bryter detta? Jag vet inte hur man gör.
Skojar jag eller är det sant, lite mystiskt är det allt.
Trevlig fredag Matilda!
Matilda sa…
En vanlig man >> Haha, ja hade inte tv:n och kast-apparaten varit av äldre modell hade jag nog haft en benägenhet att ta mig an denna (konspirations-?) teori. Hoppas du haft en fin helg!
Emma sa…
Vad roligt med islandshästar. Vi får typ bara upp tråkiga arkitekturbilder och bilder på luftballonger... Jag vet inte hur det funkar, men skulle tro att Google har någon slags bildbank där de kanske försöker rotera fotografer och kategorier. Men vem vet? ^^
Jo visst "castar" vi. Vet inte exakt vilket program men det brukar alltid vara förslag på andra program i liknande kategori. Några bilder har jag nog inte sett.
Matilda sa…
Emma >> Intressant att ni får helt andra bilder! För det är ju som du säger Googles bildbank som körs. Vi får en del vattenfall också. En dag fick vi hur många bro-bilder som helst på rad. Fast nu låter det som att vi bara sitter och tittar på chromecast-bakgrunder istället för att titta på något annat... :D

Hanna >> Ni kanske har en annan slags "kastare" än chromecast? De bilderna jag menar dyker upp efter man har stängt av kastandet från t.ex. dator/mobil och hamnar typ på HDMI-kanalen där chromecasten finns. Inser att det blev lite krångligt förklarat nu :D
Anni sa…
Hos oss blir det olika bilder, liksom startbilden på datorn. På den senare brukar jag få frågan om jag gillar bilden eller inte, så att utbudet anpassas efter min smak. Men jag svarar inte. Hästar tror jag dock aldrig att jag sett.
Matilda sa…
Anni >> Intressant att det är så olika. Undrar om det beror på vilken version av "kast"-apparaten man har, eller ifall det är anpassat efter hushållets medievanor...