Referera till referenser

Fram till igår var jag medveten om existensen av två sorters referenssystem: Harvard och Oxford.

Igår lärde jag mig dock att det finns MHRA, MLA, Chicago och Harvard. De tre sistnämda ser nästan likadana ut och alla är amerikanska. MHRA är brittiskt och troligen det vi kalllar för Oxford. Föreläsaren - som tydligen är expert på referenssystem - tittade mycket underligt på mig när jag frågade om Oxfordsystemet. Dessutom verkade han inte bekant med exemplet: (Efternamn 1983:22), vilket är märkligt eftersom det är just det systemet min institution på UCL vill ha.

Jag tror bestämt att jag inte ska bli redaktör när jag blir "stor".

Kommentarer

cat sa…
Får svåra kramper bara jag tänker på referenssystem ;)

Jo visst är det lördag, men Scenic Sunday är en australiensisk blogg tror jag, så de ligger ju lite före i tiden.
Anja sa…
Oh crap! Jag blev nästan lika livrädd som efter en skräckfilm. Man tror ibland att man har koll...sen smäller det. Nej, jag håller mig till mina trygga referenssystem och förnekar att jag någonsin har läst ngt om MHRA, MLA & Chicago. Aldrig hört, aldrig sett. ;-)
Hanna sa…
Ja, referenshantering säger jag bara. Ska snart också gå en sådan kurs. Sen tänker jag mig att jag är expert. Eller?
AnnCharlott sa…
Oj, den akademiska världen känns med ens ganska avlägsen. Minns inte alls vad vi höll oss med för referenssystem (om vi hade något) när jag pluggade filmvetenskap "way back"
Tomas sa…
Jag säger bara fotnoter! En klar favorit. Och även om det förmodligen är felaktigt att kalla det för "fotnötter" kan man inte låta bli att tycka det låter lite gulligt.
Matilda sa…
Hanna >> Nej, man är förvirrad!!!

Tomas >> Jag älskar fotnoter, dvs det vi kallar Oxford och det britterna kallar MHRA. Tyvärr är det inte det som universiteten tycker om på högre nivå (inte ens här i England...). Jag antar att det är för att om man går vidare till PhD (doktorand) så förväntas man publicera sina artiklar med parantessystem.