Lucialängtan


Jag lider knappst inte av någon hemlängtan. Däremot är jag drabbad av en viss julnostalgi och längtar verkligen efter pepparkakor, lussekatter och glögg. Men så fick jag äntligen tag i en lussekatt igår! Hembakad dessutom! Hos Fika på Brick Lane. Ja, det var verkligen alla talar svenska! Det var säkert den dyraste lussekatt jag någonsin köpt (£2) men det var det värt (även om jag delade den med två andra). På fredag ska jag testa att baka lussekatter till vår lilla julfest, är lite orolig för hur det kommer gå i gasugnen.

Angående Lucia, så hade Nordic Society på UCL troligen den kortaste Luciauppvisningen någonsin förra veckan på universitetets julmarknad. De flesta i tåget var inte svenskar men sjöng på svenska (men det lät mer som norska). Publiken blev väldigt road måste jag säga!

Slutligen måste jag be er att spola fram till 3.55 i denna video och se stjärngossarnas fantastiska tolkning av Staffan var en stalledräng från förra årets Luciamorgon!Trevlig Lucia på er!

Kommentarer

cat sa…
Inte illa med ett äkta svenskt café där i England :)
Det är gott med lussekatter! Hoppas du får till det med bakningen.
Anonym sa…
:O) När jag och mina bröder var i London förra året i mars gick vi förbi Fika "fiket" en kväll. De hade adventsstjärnan hängande i fönstret då med... Är det månne deras grej att ha svensk jul hela året?

http://sarisenskompott.blogspot.com/2009/03/londonresan.html

Apropå gasugn:
Om du har modellen äldre gasspis, se till att du har den plåten som skall ligga i botten på ugnen inne (det är en helt platt plåt utan kanter) i moderna ugnar sitter de fast i ugnen. Annars blir värmen ojämn och för hög. Tänk oxå på att värmen är "torrare" så det går lite fortare än i vanlig ugn, oftast.
Lycka till!
kram /Sarisen
Karin sa…
Mysigt! Man får göra vad man kan när man är utomlands i advents- och jultider men du verkar ju klara dig riktigt bra!
Anja sa…
Nämen, Fika! Trevligt! Du, lussekatter alltså, farligt beroendeframkallande. Och den doften när man bakar dem, lovely! Då kan man verkligen snacka om julkänslor.
Matilda sa…
Cat >> Det finns några till (fast med mer inriktning på Scandinaviskt)!

Sarisen >> Tackar för tipsen! Ugnen är helt ny, installerades så sent som igår då den gamla helt plötsligt inte ville fungera.

Karin >> Fast det känns lite dumt, för man befinner ju sig utomlands och borde ta del av deras traditioner mer än att gå på jakt efter det "svenska"

Anja >> Vi får väl se ifall det osar ljuvligt eller bränt på fredag.... :)
Hanna sa…
Nu minns jag förra årets luciamorgon, hade glömt att jag såg den. Minns ffa dansen av de gulklädda. Vad gött att du fick lite svenskt fika. Sånt kan man verkligen sakna.