Brödbak och jäsning

I måndags bakade jag ett bananbröd med vanlig färsk jäst, grahamsmjöl och dinkelmjöl som bas. Plus lite annat gott i och ägg. Receptet krävde fyra jäsningar! 1 timme + 1 timme + 20 minuter + 30 minuter med viss knådning där emellan. Och sedan 1 timme i ugnen.

Jag undrar lite varför så mycket jäsning? Jag har aldrig tidigare bakat ett bröd med så många jäsningar. Frågan är vad det i detta fallet tillförde brödet, för inte smakade det banan och inte var det särskilt spännande heller. Stora blev de i alla fall.

Kommentarer

Det låter gott med bananbröd. Jag har sett väldigt många på Instagram som bakat det, men jag har ännu inte testat det. Men ingen smak av banan alltså? Hur många hade du i? Jag vet att i sån söt banankaka ska det helst vara bruna bananer för annars smakar det ingenting.

När det gäller jäsningen har jag aldrig bakat någonting med så många jäsningar. Min mamma har ett recept med tre jäsningar dock.
Matilda sa…
Linda >> Det här är inte alls som amerikanskt "banana bread". Det här var bröd, med banan i. Däremot smakade mycket av apelsinskalet som var i. Det var gott!