Impulsshopping på museum

Souvenirer från en museibutik.
Museibutiker, vilken genialisk uppfinning. För museet alltså. Fyller man den bara med fina kort och kvalitetsprylar så trollas besökarnas plånböcker upp. Kundklubbskort med bonus borde vara nästa genidrag för dessa butiker. Jag erkänner villigt att jag faller alldeles för ofta. Senaste veckan har jag hunnit med några stycken museishoppar och har nu födelsedagskort för några år framåt, två nya kylskåpsmagneter och lite annat som jag egentligen inte behöver. I den senare kategorin kvalar en julgransprydnad in (se bild). Jag som aldrig har julgran och ogillar samlingar av pynt!

Har jag drabbats av shoppinglusta? Nej, jag tycker fortfarande det är tråkigt att gå in i affärer. Med två undantag: museibutiker och bokaffärer. Jag gör en mental notering om att undvika dessa framöver. Fast efter lördag. På lördag har jag planer att besöka ett slott. Slottsbutiker är ännu mer förrädiska då de ofta har "egna" matvaror med tjusiga etiketter och rekonstruerade historiska föremål. Och hittar jag inget till mig själv så går det nästan alltid att hitta lämpliga presenter eller vykort att skicka.

I-landsproblem delux med andra ord.

Kommentarer

cat sa…
Jag måste erkänna att jag tycker allt för mycket om butiker över lag. Är dock sällan inne i just museibutiker.
Nog måste museibutiker vara ett genidrag! Vi brukar försöka låta bli att gå in i dem ;) På senare tid har vi råkat shoppa prylar på mässor istället. Säkert genidrag att sälja där också. Man tänker liksom att det är ett speciellt pris just nu och jag kommer nog inte hitta den här prylen nån annanstans ;)
bella sa…
jag älskar museishoppar! vill nästan börja museibesöket i shoppen! ofta har dom ju bra kvalitet på sakerna. det gillas. och lite annorlunda saker. och såna som slott och herresäten som har odlingar… så kul! te, marmelad och annat ätbart är ju jättespännande att köpa med sig. lite dyrt är det ju ofta i muesishopparna, men jag får tänka på att jag inte är nån storhoppare annars.
Matilda sa…
Cat >> Jag misstänkte att det fanns några människor som gillar att vara i butiker. Tänker att särskilt inredningsbutiker kan vara väldigt fantasieggande, att det skapar kreativa processer i huvudet om hur man vill inreda.

FREEDOMtravel >> Mässor låter farligt, tack för varningen! :)

Bella >> Haha, härrom veckan ville en av mina vänner också börja i shoppen, men jag tyckte nog vi kunde vänta till sist, så att vi faktiskt hann titta i museet först :D