Torsdagstradition med sylt

Jordgubbssylt, hallonsylt och pannkakssylt.
Det var länge sedan nu, men idag blev det återupplivande av en torsdagstradition. Tillsammans med en vän blev det pannkakslunch. Eller ja, det är ju i ärlighetens namn ärtsoppa med pannkakor, men han har kommit på den briljanta idén att man kan be om mindre ärtsoppa och mer pannkakor. För även om ärtsoppa duger, så pannkakorna det godaste i kombinationen.

Lunchrestaurangen erbjuder tre syltalternativ som tillbehör: jordgubbssylt, hallonsylt och pannkakssylt. Det sistnämnda är lite av en nyhet för mig. Först ser det ut som en slags jordgubbssylt, fast när jordgubbssylten står bredvid så är färgen helt fel. Tack vare internet så kan jag gissa mig till att innehållet troligen är äpple, jordgubb och blåbär. (På nätet finns även underhållande trådar om hur man kan få tag i denna sylt.) Varför just den sylten skulle vara den ultimata pannkakssylten ställer jag mig tveksam till. Här tänker jag att blåbärssylt tillhör toppskiktet av pannkakstoppingsalternativ.

Men, eftersom mina smakpreferenser inte är generaliserbara på en hel befolkning tycker jagatt vi kör en statistisk undersökning. Vad har ni helst till era pannkakor? Sylt, citron, glass eller kanske fiskrom? Och vilken är egentligen den godaste pannkakssylten?

Kommentarer