Fler flyttkartongsmysterier

Vi fortsätter väl på det utstakade spåret med budskap på flyttkartonger. Härom dagen införskaffade vi några nya för att kunna packa ner böcker och annat. Flyttkartongerna heter visst "Dundergubbe" (intressant nog finns det ingen produkt med namn "Krutkärring" i sortimentet).

Kartongerna har fina piktogram som ska hjälpa de som flyttar att enkelt hitta sina ägodelar. Fast när man tittar närmare så är det kanske inte så enkelt?

Ena sidan känns logisk, det är tavlor, sängar/sängkläder, gardiner, droppande kranar (köksprylar?), baksaker, grytor, mer baksaker, glas, lampor, glödlampor, städsaker, växter, verktyg samt bilar (möjligen endast leksaksbilar).

Andra sidan är dock något förvirrande. Först kommer en kulram som antingen symboliserar det en leksak (vem leker med kulramar numera?) eller ska räkneinstrumentet stå för räkningar. Därefter förvaras läkemedel, alternativt schweiziska prylar. Böcker, tv-apparater och miniräknare/räkningar är kanske inte så svårtolkat, inte heller musikprylar, träningsgrejer och djur. Att man ska packa ner tvättmedel (eller kanske fyllda tvättbaljor), kläder och galgar är kanske inte heller så konstigt. Men på nedersta raden börjar det bli märkligt. Här finns både skor med låg och hög klack representerade. Varför två olika sko-sorter? Det är ju bara en neutral t-shirt, inte tydligt kodade mans- och kvinnokläder.

Hjärtat antar jag kan stå för lite vad som helst - hemligheter, favoritsaker, minnessaker, fotografier...

Vad jag dock saknar är ikoner för stearinljus, smutstvätt, sladdar, pysselsaker, cykelsaker och matvaror.

Kommentarer

Eva Maria sa…
Hm, det ser faktiskt lite fantasilöst ut med de bilderna! När jag packar i flyttlådor märker jag istället dem med nummer och sedan skriver jag på en lista vad det är i låda nummer 1,2 osv. Då är det lätt att hitta i kaoset sen! Plus att man kan återanvända lådorna utan att kladda på dem.
Matilda sa…
Eva Maria >> Det är ett smart system! Jag brukar sätta lappar med tejp på lådorna, men efter ha återanvänt dem ett antal gånger så har ju lapparna lämnat lite ärr...
Flyttgeneralsmamman sa…
Tycker du kan tipsa Ikea om dina tankar.
😊