Rutinerade badrumrenoveringar och lyxkonsumtion

Efter två badrumsrenoveringar på mindre än 1,5 år så känner jag mig lite som en rutinerad badrumsrenovatör. Ja frånsett att jag själv inte lyft ett finger kring själva renoveringen, men det tror jag att alla inblandade är ganska tacksamma för. Nu har det istället blivit ordentligt gjort. Min insats har mest blivit att peka på vilka produkter som ska sitta var, och sedan hoppas att rätt saker levereras och hamnar på rätt plats.

Vid båda tillfällena har vi haft med bra personer att göra, vilket har känns tryggt. Det har också gjort att när andra renoveringen drog ut i två månader och när vi under några veckor enbart hade en toastol och spegelskåp i det nykaklade badrummet kunde känna någon form av lugn. Det är ändå pandemi, leveranser blir försenade, folk bli sjuka, det är inget som går att påverka.

För några år sedan hade jag en dröm att göra om mitt dåvarande badrum som började bli ganska slitet och var något opraktiskt. När sambon flyttade in passade vi på att utnyttja att vi hade dubbelt boende och gjorde slag i saken. Dels för att vi själva skulle få ett bättre badrum, dels för att vi antagligen skulle leta större boende och ville underlätta försäljningen (spoiler alert: japp, det gjorde det, och ja, jag förstår de som väljer att köpa nyrenoverat och slippa utföra arbetet själv).

Så här såg ursprungsbadrummet ut:

Bläckfisken var mitt eget bidrag.
Resultatet blev att byta badkar mot dusch, våtmatta mot kakel och klinkers, torkskåp mot torktumlare och högskåp. Högskåpet var lite av ett genidrag, det gav massor av förvaringsutrymme.


Lite drygt ett år senare köper vi då en annan lägenhet där badrummet är i original. Faktum är att det i princip ser ut som det gamla, men spegelvänt. Vi valde alltså att renovera även denna gång, besiktningsmannen var lite inne på att det kunde vara dags. I korthet valde vi i princip exakt samma som förra gången, men lite bättre. Vi finjusterade helt enkelt. T.ex. så insåg vi att torktumlaren inte kom till stor användning, men att vi verkligen ville ha en tvättho. Och att en välvd duschdörr nog skulle vara bättre än en rak. Och så fick sambon igenom att sätta tak-spottar.

Golven är faktiskt samma sort men med mindre nyansskillnader. Detta är mer sand-beigt. Egentligen skulle vi ha detta även första gången, men det blev ett mindre leveransfel. Men den lilla lilla skillnaden gör faktiskt mycket, det känns som ett varmare badrum nu. Om vi var nöjda förra gången med slutresultatet, så är vi ännu mer nöjda denna gång.

Tvättmaskin och vask skulle egentligen sitta tvärtom, men det är inte alltid lätt att förutspå dragning av rör, har vi lärt oss.

Lite av ett genidrag, den inbyggda hyllan som länkar fast i duschdörren. Jättepraktiskt att ha förvaring utan att den upptar onödigt utrymme.

Om ni kommit så här långt kanske ni undrar vad mysteriet är. Faktiskt inget alls. Det här är bara ego-bloggning om den där lyxkonsumtionen som blev av, inte bara en gång, utan två gånger. Jag har nog maxat min miljöpåverkan så det står härligt till... Så nu får jag väl ta och skämmas lite också.

Kommentarer

anitam sa…
Hej Matilda! Nu har ni äntligen efter mycket möda fått ert fina badrum. Grattis! Klokt av er att välja vask för era smutsiga cykelskor och ordentligt med skåp som man aldrig får för många av. Tur att ni har bastu och dusch på gården som ni fått använda under renoveringen. Jag läste fel i rubriken: Läste Ruinerade.... men så illa är det ju inte. Ni har nu en jättefin lägenhet med fina färger och tapeter. Utsikten är makalös. Man tror inte det finns så mycket skog i Umeå men det ser man ju från alla era fönster.

Lycka till!
Kram Anita
Emma sa…
Det blev ju superfint! Förstår att ni är väldigt nöjda.
Även om många renoverar av estetiska skäl så får man väl kanske också se det som en investering inför framtiden. Tycker inte ni ska skämmas :)
Eva Maria sa…
Så härligt badrum! Jag älskar nyrenoverat! Det ger en glädje varje dag man använder badrummet, köket eller vad det nu kan vara. Det är samtidigt viktigt att underhålla boendet så det är bra att renovera om man har möjlighet. Det är bra att välja tidlösa material och färger också som ni har gjort. Det är tråkigt om nästa ägare börjar riva ut bara för att det är fel färg... har själv varit med om det när vi sålde vårt första hus, jag nästan grät! Så efter det har jag valt mer diskreta toner i nya projekt!
Kram och njut av ert nya badrum! / Eva Maria
Matilda sa…
Anita >> Tack tack :) Ja cykelkläder kan behövas en rejäl tvätt. Haha, ja tur nog blev vi inte ruinerade!

Emma >> Tack! Jo vi ser det som investering också, och kanske framför allt att säkerställa att det inte uppstår problem senare.

Eva Maria >> Tack! Tidlöst är säkraste kortet, det är inte lika lätt som att byta luckor i köket ifall färgen blir "fel". Men visst vill man också kunna sätta lite personlig prägel också på sitt boende :)