Långsam snabbmat

Det här med snabbmat, ni vet mat som går snabbt att laga. Och jag tänker inte bara på onämnbara multinationella restaurangkedjor, utan även på hemmalagad mat. Finns det några kriterier på hur snabbt det måste gå att laga den för att den ska kunna kallas snabbmat? Är det 20 minuter? Eller kanske 5 minuter? Är det med eller utan mikrovågsugn?

Cous-cous, nudlar, bulgur osv går ju snabbt att tillaga. Åtminstone står det så på paketet. Färdigt på 5 min! Det går snabbelisnabbt, skryter man med. Men egentligen är det bara falsk marknadsföring. För själva koktiden är kanske fem minuter. Där emot står det ingenting om att man måste stå och vänta på att vattnet ska koka upp i tio minuter först.

Kommentarer

Anonym sa…
Dagens husmorstips: koka upp vattnet i en vattenkokare istället för på spisen. Häll sen ner i en kastrull. Då kokar vattnet upp på 3-4 minuter istället för 10. *tadaa* Det är dessutom energisnålare har en magister sagt :)
Cax sa…
Gör som jag...häll i pasta/ris/waddevva i kallt vatten och ställ det på spisen.
Tjänar ett par minuter på det!
Matilda sa…
Linn >> har testat det faktiskt. Däremot har jag inte satt på kokplattan efteråt, så det har inte fungerat så bra ;)

Cax >> Jo i och för sig. Men vad ska man med äggklockan till då? ;) Blir lite svårare att veta när det är färdigt utan att testa det var och varannan minut. Och ja, jag försöker göra det svårare än vad det är :P
Anonym sa…
lägg det i en skål och kör den i det antalet minuter som det står i mikron, så brukar jag göra snabbt och enkelt funkar hur bra som helst
Matilda sa…
anonym >> utan mikro försmäktar jag på denna öde ö. Tyvärr har jag inte denna möjlighet...
Cax sa…
Eh...men om man tänker så här då.
Som du sa...man provsmakar och provsmakar tills det är färdigt.
När maten väl är färdig...ja då är den uppäten med!
Vad har vi gjort då?
Jo, vi har tjänat yttligare ett par minuter!
E inte det de smartaste?
E de inte, e de inte? :D
Matilda sa…
Cax >> ja det är en variant! Dock riskerar man att få tungan sönderbränd om man ska smaka av pastan så ofta ;) Men det var en fin idé...