Långsam snabbmat
Det här med snabbmat, ni vet mat som går snabbt att laga. Och jag tänker inte bara på onämnbara multinationella restaurangkedjor, utan även på hemmalagad mat. Finns det några kriterier på hur snabbt det måste gå att laga den för att den ska kunna kallas snabbmat? Är det 20 minuter? Eller kanske 5 minuter? Är det med eller utan mikrovågsugn?
Cous-cous, nudlar, bulgur osv går ju snabbt att tillaga. Åtminstone står det så på paketet. Färdigt på 5 min! Det går snabbelisnabbt, skryter man med. Men egentligen är det bara falsk marknadsföring. För själva koktiden är kanske fem minuter. Där emot står det ingenting om att man måste stå och vänta på att vattnet ska koka upp i tio minuter först.
Cous-cous, nudlar, bulgur osv går ju snabbt att tillaga. Åtminstone står det så på paketet. Färdigt på 5 min! Det går snabbelisnabbt, skryter man med. Men egentligen är det bara falsk marknadsföring. För själva koktiden är kanske fem minuter. Där emot står det ingenting om att man måste stå och vänta på att vattnet ska koka upp i tio minuter först.
Kommentarer
Tjänar ett par minuter på det!
Cax >> Jo i och för sig. Men vad ska man med äggklockan till då? ;) Blir lite svårare att veta när det är färdigt utan att testa det var och varannan minut. Och ja, jag försöker göra det svårare än vad det är :P
Som du sa...man provsmakar och provsmakar tills det är färdigt.
När maten väl är färdig...ja då är den uppäten med!
Vad har vi gjort då?
Jo, vi har tjänat yttligare ett par minuter!
E inte det de smartaste?
E de inte, e de inte? :D